Hilversum,
17
januari
2022
|
14:55
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk brengt beschermingsmiddelen tegen corona naar Moldavië

Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) 17 vrachtwagens vol met beschermingsmiddelen tegen corona naar Moldavië gebracht. Vanochtend overhandigde MAX-directeur Jan Slagter deze middelen in Bălți aan Ala Nemerenco, de minister van Gezondheid in Moldavië. De producten zijn gratis beschikbaar gesteld door VWS. MAX Maakt Mogelijk nam het gehele transport en de logistiek op zich.
 

Jan Slagter is sinds 2007 zeer actief in Moldavië met het programma MAX Maakt Mogelijk. Najaar 2021 hoorde hij van de grote tekorten aan beschermingsmiddelen in ziekenhuizen en instellingen, waarna hij contact opnam met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Jan Slagter: “Ik ben ongelooflijk blij met deze donatie van VWS. Hiermee kunnen we honderden zorgverleners in Moldavië voorzien van mondkapjes, beschermingsbrillen, handschoenen, schorten en desinfectiemiddel. Net als in Nederland pieken ook in Moldavië de infectiecijfers. We zullen toezien op een goede verdeling van de middelen waarmee we ons steentje bijdragen aan het indammen van de pandemie.”

Meer informatie over Stichting MAX Maakt Mogelijk is te vinden op de website.