Hilversum,
06
november
2017
|
17:18
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk aflevering 4

Zaterdag 11 november om 18.30 uur op NPO 2

Op zaterdag 11 november om 18.30 uur op NPO 2 wordt de vierde aflevering van MAX Maakt Mogelijk uitgezonden, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze uitzending is aandacht voor Maria Deen en dakloze ouderen in Roemenië.

Maria Deen is 77 jaar en viert dit jaar haar lustrum; ze werkt al 50 jaar als vrijwilliger in de zorg. De laatste jaren bij verzorgingshuis De Molentocht in Purmerend als vaste kracht in de coffee-corner. Alle ouderen kennen haar en juist voor hen wenst Maria een rolstoelbus, zodat ze eropuit kunnen. Jan Slagter bezoekt Maria en verrast haar met een speciale rolstoelbus. Dat is echter niet alles. Jan neemt Maria en een aantal bewoners mee in het busje om op Vlieland naamgenoot Monique van de Ven, die voor Dokter Deen als Maria Deen door het leven gaat, te ontmoeten.

Voor dakloze ouderen in Roemenië is het de keiharde realiteit dat ze na een ziekenhuisopname de straat weer op moeten. Hersteld of niet, ze moeten na een paar dagen weer weg. Jan Slagter gaat naar het dorp Tinca in Roemenië, waar dakloze ouderen weer een toekomst hebben dankzij één bijzondere man: Viorel Pasca. MAX Maakt Mogelijk steunt het werk van Viorel al sinds 2011. Dankzij donaties kan hij 220 ouderen onderdak, een bed én verzorging bieden. Deze mensen wonen verspreid over tien huizen in nabijgelegen dorpjes. Vier huizen daarvan zijn gekocht en gerenoveerd door MAX Maakt Mogelijk. Bij één huis is alleen de renovatie betaald. Het laatste onderkomen is dankzij de nalatenschap van een MAX Maakt Mogelijk-donateur geschonken. Zij had haar roots in Boekarest liggen en wilde de ouderen uit haar geboorteland graag helpen. Jan Slagter bezoekt dit nieuwe pand, dat plek biedt aan 26 ouderen.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 11 november 2017
Om 18.30 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXmaaktmogelijk