Hilversum,
26
oktober
2017
|
12:07
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk aflevering 2

Zaterdag 28 oktober om 18.30 uur op NPO 2

Zaterdag 28 oktober om 18.30 uur op NPO 2 wordt de tweede aflevering van MAX Maakt Mogelijk uitgezonden, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze uitzending wordt Lotty geëerd en is er aandacht voor Joodse ouderen in Oekraïne.

Als Lotty in 1945 terugkeert in Amsterdam is er voor haar geen slaapplaats meer. Ze heeft dan kamp Vught, vernietigingskamp Auschwitz én een dodenmars langs 13 kampen overleefd. Lotty heeft niemand meer en haar huis is ingenomen. De eerste nacht brengt Lotty daardoor noodgedwongen door op een bankje op de Apollolaan. Om haar te eren heeft MAX Maakt Mogelijk een bankje geplaatst op die bewuste plek, in het bijzijn van Lotty’s familie en vrienden.

In dezelfde uitzending van MAX Maakt Mogelijk is er aandacht voor een relatief onbekende groep in Oekraïne. Bang voor antisemitisme durven Joodse ouderen die de Holocaust hebben meegemaakt nog altijd niet voor hun geloof uit te komen. Jan Slagter bezoekt een aantal van deze mensen. Dat is echter niet de enige zorg van de ouderen. Ze moeten rondkomen van een schamel pensioentje, waarvan ze niet genoeg hout, eten en medicijnen kunnen kopen. MAX Maakt Mogelijk wil ouderen hierbij ondersteunen.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 28 oktober 2017
Om 18.30 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXmaaktmogelijk