Hilversum,
12
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk: Aflevering 10 12-12-2014

Hilversum, 11 november 2014- Vrijdag 12 december om 18:15 uur op NPO 2 kunt u weer kijken naar een bijzondere aflevering van MAX Maakt Mogelijk. In deze aflevering willen de ouderen uit het Friese Ternaard graag terug in de tijd en zich nog één keer kind voelen. Een dagje naar de kermis lijkt het perfecte idee. Ook wordt de wens van Mary en Nico Lupker in vervulling gebracht. De nonnen in Hongarije en Ethiopië krijgen deze aflevering extra aandacht. 

90 jaar oud en nog nooit een ritje op een draaimolen gemaakt. Het lijkt onbelangrijk, maar Meneer Schoorstra, die als kind nooit op de draaimolen mocht, blijft er naar verlangen. Niet alleen Meneer Schoorstra wil zich weer even kind voelen, ook de andere bewoners van het tehuis Spiker in het Friese Ternaard hebben dezelfde wens. Nog één keer met zijn allen op de draaimolen. MAX Maakt Mogelijk organiseert daarom een feestelijk dag, met een poffertjeskraam, spelletjes en natuurlijk een speciale draaimolen. Als klap op de vuurpijl treedt zangeres Corry Konings op.

 

Ook wordt de wens van Mary en Nico Lupker in vervulling gebracht. Hun zoon Pieter pleegde op 29-jarige leeftijd onverwachts zelfmoord. Pieter was groot autoliefhebber en deelde deze passie met een hechte vriendenclub. Na de begrafenis bleven de vrienden Pieters ouders steunen. Zeker toen bekend werd dat Nico darmkanker heeft. De toekomst ziet er niet goed uit. Mary schakelde daarom MAX Maakt Mogelijk in, met de wens Nico nog een keer te laten karten met de vrienden van hun zoon. Mary, Nico en de vriendenclub hebben een fantastische dag.

 

In deze uitzending is er ook extra aandacht voor het werk van de nonnen in Hongarije en Ethiopië. Met behulp van MAX Maakt Mogelijk proberen zij de leefomstandigheden van de ouderen daar te verbeteren. Beide projecten zijn in een eerdere uitzending uitgebreid onder de aandacht gebracht. 

 

MAX Maakt Mogelijk

Vrijdag 12 december om 18.15 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter

www.MAXMaaktmogelijk.nl