Hilversum,
20
oktober
2017
|
10:43
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk aflevering 1

Zaterdag 21 oktober om 18.30 uur op NPO 2

Zaterdag 21 oktober begint om 18.30 uur op NPO 2 het nieuwe seizoen van MAX Maakt Mogelijk, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In de eerste uitzending reist Jan Slagter af naar Moldavië én bezoekt hij de slachtoffers van een explosie in een appartementencomplex in Veendam.

Woensdagochtend 19 april jl. werden de bewoners van een appartementencomplex in Veendam ruw gewekt. Een explosie op de bovenste etage zorgde voor een enorme ravage met één dodelijk slachtoffer en drie lichtgewonden als gevolg. Acht appartementen in het complex werden gesloopt, waardoor bewoners noodgedwongen moesten verhuizen. Ze moeten nog altijd erg wennen aan hun nieuwe flat; ze kennen de andere bewoners niet of hebben slechts beperkt contact. Jan Slagter bezoekt Minie, Dina en Johanna, die alle drie op hun eigen manier met de gebeurtenissen omgaan. Als verrassing neemt Jan de dames en 30 medebewoners mee naar Oisterwijk, waar de groep een exclusieve bakcursus krijgt van niemand minder dan Robèrt van Beckhoven.

Ook reist Jan Slagter af naar Moldavië. Het is bekend dat in Afrika stromend water op veel plekken nog ontbreekt, maar ook in Europa zijn er duizenden mensen die elke dag water uit een waterput of rivier moeten halen. Om deze reden bezoekt Jan Slagter het dorp Ștefănești in Moldavië, waar 267 huisjes niet zijn aangesloten op de waterleiding. Ouderen zijn hierdoor genoodzaakt over ieder druppeltje water na te denken. Het kan namelijk dagenlang duren voordat iemand kan ondersteunen bij het halen van water. Laten bezorgen met een pensioen van 30 euro is veelal onbetaalbaar. MAX Maakt Mogelijk wil ervoor zorgen dat de huizen van ouderen zoveel mogelijk worden aangesloten op het waternet.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 21 oktober 2017
Om 18.30 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXmaaktmogelijk