Hilversum,
22
oktober
2020
|
15:30
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk: aandacht voor ouderen in Noord-Albanië

Zaterdag 14 november

Zaterdag 14 november zendt MAX om 18.50 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering uit van MAX Maakt Mogelijk, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze aflevering onder meer aandacht voor ouderen in Noord-Albanië.

MAX Maakt Mogelijk steunt al jaren een gaarkeuken in Noord-Albanië, waar ouderen samenkomen om een maaltijd te nuttigen. Maar door de coronacrisis is dit niet meer mogelijk. Gelukkig kunnen de ouderen nog drie keer per week hun maaltijd afhalen. MAX Maakt Mogelijk wil extra voedselpakketten uitdelen. Zodat, de dagen dat de gaarkeuken gesloten is, iedereen kan eten. Zo ook Mariana. Zij was vorig jaar te zien in de uitzending. Jan Slagter bezocht toen haar "hok", waar ze woonde. Dankzij donaties van kijkers woont Mariana inmiddels in een veilig huisje.

In Nederland verrast Jan Slagter Joyce. Tijdens de lockdown kookte zij vrijwillig voor ouderen in Rotterdam en zorgde ze ervoor dat de maaltijden aan huis geleverd werden. Genoeg reden om Joyce nu in het zonnetje te zetten.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 14 november
Om 18.50 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelijk | #MAXmaaktmogelijk