Hilversum,
01
november
2018
|
10:32
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk – Aflevering 9

Zaterdag 29 december zendt MAX een nieuwe aflevering van MAX Maakt Mogelijk uit, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze aflevering onder meer aandacht voor Lucy. Zij wil graag nog één keer haar kinderen zien.

Een nieuw onderdeel van MAX Maakt Mogelijk is de Taxi van MAX. Jan Slagter haalt ouderen thuis op die minder mobiel zijn en daardoor vaak alleen thuiszitten. De taxi brengt ze bijvoorbeeld naar een familielid, dat 100 kilometer verderop woont. Of naar een bijzondere plek waar mooie herinneringen aan vroeger liggen. Het eerste taxiritje is voor Rob uit Almere, die door Jan naar zijn broer Eddie in Rotterdam gebracht wordt. Door ziekte is Rob al drie jaar niet bij zijn broer geweest. Eenmaal in Rotterdam haalt Jan Slagter Martha (87) op. Als klein meisje ging de Rotterdamse Martha altijd met haar vader naar de Rotterdamse Haven en met de lange roltrap de Maastunnel in. Martha kan er zelf niet meer komen met haar rollator. Jan neemt haar daarom mee in de taxi, om daarna samen de Maastunnel in te gaan.

Elk jaar zien ouderen in Oost-Europa met angst en beven de winter tegemoet. Ze hebben zo’n laag inkomen, dat ze geen kolen of hout kunnen kopen om de winter mee door te komen. Temperaturen van 20-25 graden onder nul zijn in Centraal- en Oost-Europa geen uitzondering. Samen met de kijker wil MAX Maakt Mogelijk zoveel mogelijk ouderen helpen de winter te overleven door kolen, hout en voedselpakketten uit te delen.

Rein uit Udenhout was altijd een actieve man. Diaken van beroep en erg sportief. Wielrennen was favoriet. Tot Rein op zijn 48ste de ziekte van Parkinson krijgt. Rein kan dan het wielrennen alleen nog maar op televisie kijken. Zijn grootste wens is om een dagje mee te rijden in een volgauto bij een echte wielertour. Jan Slagter schakelt oud-wielrenner Jan Janssen in. Hij zorgt ervoor dat de wens van Rein vervuld wordt!

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 29 december
Rond 18.00 uur op NPO 2
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXMaaktMogelijk

Onderstaande foto's mogen gebruikt worden in het kader van MAX Maakt Mogelijk o.v.v. MAX