Hilversum,
07
december
2020
|
15:22
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk - Aflevering 9 en 10

Zaterdag 19 en 25 december

Zaterdag 19 en vrijdag 25 december zendt MAX om respectievelijk 18.45 uur en 19.55 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen uit van MAX Maakt Mogelijk, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze afleveringen is onder meer aandacht voor ouderen in Oeganda en Moldavië.

Aflevering 9 - zaterdag 19 december om 18.45 uur op NPO 2
Ans en André uit Breda zijn 56 jaar getrouwd en hebben elkaar hard nodig als hun leven in 2017 compleet verandert. Ans haar been wordt geamputeerd, waarna André de complete zorg voor Ans op zich neemt. Hij heeft daardoor geen tijd meer om de tuin bij te houden. En inmiddels is deze een wildernis geworden. Jan Slagter regelt een bijzondere dag voor het echtpaar, waarbij ze herinneringen kunnen ophalen aan hun eerste liefdesjaren. Ondertussen gaat een tuinteam aan de slag om de tuin weer toegankelijk te maken voor André en Ans.

In Oeganda is een gehele generatie overleden aan AIDS. Met als gevolg dat grootmoeders voor al hun kleinkinderen moeten zorgen. Gelukkig zijn er Friese grootmoeders die zich om hen bekommeren en stenen huisjes bouwen voor grootmoeders die in een hut wonen. Twee van hen zijn Ria en Klara uit Friesland, met wie Jan Slagter vorig jaar in Oeganda was. Dankzij donaties konden veel hutjes worden vervangen door een stenen huisje. Maar de coronacrisis heeft het leven van de oma’s in Oeganda ook keihard geraakt. En daarom is hulp nodig voor meer grootmoeders. MAX Maakt Mogelijk wil daarom nog meer huisjes bouwen, zodat de grootmoeders en kleinkinderen veilig kunnen wonen.

Aflevering 10 - vrijdag 25 december om 19.55 uur op NPO 2
Een speciale uitzending van MAX Maakt Mogelijk, waarbij een bijzondere familie samen kerst viert. Anna wordt bijna 80 jaar en Jan Slagter verrast haar met een kerstlunch met haar dochter Conne, die in een instelling woont. En er aandacht is voor een gaarkeuken in Moldavië, die - dankzij donaties van MAX Maakt Mogelijk - warme maaltijden kan uitdelen aan ouderen.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 19 en vrijdag 25 december
Om 18.45 uur en 19.55 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXMaaktMogelijk