Hilversum,
29
september
2021
|
10:28
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk - aflevering 2 en 3

Zaterdag 30 oktober en 6 november

Op zaterdag 30 oktober en 6 november zijn om 18.40 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen van MAX Maakt Mogelijk te zien, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze afleveringen is er onder meer aandacht voor oma Ria en ouderen in Moldavië.

MAX Maakt Mogelijk zet zich in voor ouderen in binnen- en buitenland. Ook tijdens de coronapandemie gaat de hulp aan ouderen in Oost-Europa, Azië en Afrika onverminderd door. In het nieuwe seizoen bezoekt Jan Slagter onder andere Moldavië en keren we terug naar Oeganda en Roemenië. En uiteraard is er ook veel aandacht voor ouderen in Nederland.

MAX Maakt Mogelijk, aflevering 2 - zaterdag 30 oktober om 18.40 uur op NPO 2
Ria uit Oosterblokker heeft een bijzondere band met kleindochter Marissa. In juli 2020 is Ria gediagnosticeerd met uitgezaaide borstkanker, ze zal niet meer beter worden en heeft steeds meer pijn. Voor Alice, moeder van Marissa en dochter van Ria, reden om hulp van MAX Maakt Mogelijk in te roepen. Want Marissa gaat trouwen en oma moet daar natuurlijk bij aanwezig zijn. Jan Slagter verrast Ria met een mooie outfit voor de bruiloft en regelt een verzorgster, die zich de hele dag over oma ontfermt. Kort na de bruiloft overlijdt Ria op 75-jarige leeftijd.

Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland, maar ook in Moldavië. Veel ouderen daar wonen alleen op het platteland en zien bijna nooit iemand, maar de eenzaamheid is niet het enige probleem. Veel mensen wonen onder vreselijke omstandigheden. Jan Slagter zoekt deze ouderen op en roept de hulp in van de kijker om de huisjes op te kunnen knappen.

MAX Maakt Mogelijk, aflevering 3 - zaterdag 6 november om 18.40 uur op NPO 2
Op de boot gaat de wens van Ron in vervulling. Nog één keer varen naar Urk met zijn geliefde vrouw Mattie. Iets wat ze vroeger vaak deden met hun eigen boot, maar wat niet meer kan sinds Mattie alzheimer heeft en in een verzorgingshuis woont. Als verrassing regelt Jan Slagter ook een optreden van het Zwanenkoor, waar Mattie zelf deel van uitmaakte. Het wordt een bijzondere dag, die al snel daarna extra dierbaar is. Want twee maanden na de opnames overlijdt Mattie.

MAX Maakt Mogelijk renoveert veel huisjes in Moldavië, dankzij de steun van donateurs. Maar niet ieder huisje kan gerenoveerd worden. Sommige zijn in zo’n slechte staat, dat ze snel instorten. Een speciale containerwoning is daarom de oplossing. De eerste wordt in gebruik genomen door Victor, die niet meer in zijn huisje kan wonen.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 30 oktober en 6 november
Om 18.40 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
MAXVandaag.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXMaaktMogelijk