Hilversum,
22
maart
2016
|
15:28
Europe/Amsterdam

MAX live-uitzending: Geef om je hersenen

Op 25 mei presenteren Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato #GOJH

MAX zendt op woensdag 25 mei om 21.25 uur op NPO 1 het live-programma ‘Geef om je hersenen’ uit. In het avondvullende programma wordt met indrukwekkende verhalen en bijzondere optredens aandacht gevraagd voor hersenonderzoek. Ook is er veel aandacht voor de werking van het brein. De presentatie is, net als vorig jaar, in handen van Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato. Bart Chabot gaat als verslaggever op pad en zal op geheel eigen wijze veelbelovende onderzoeken onder de aandacht brengen.

In Nederland krijgen naar schatting ieder jaar 160.000 mensen te maken met een hersenaandoening. Jong of oud, het kan ons allemaal overkomen. En de gevolgen zijn vaak zeer ingrijpend. Want stelt u zich eens voor dat u ineens de woorden niet meer kunt vinden, de volgorde van uw handelingen niet meer overziet of geen nieuwe herinneringen meer aanmaakt.

Veel bekende én onbekende Nederlanders zullen aandacht vragen voor de noodzaak van hersenonderzoek. Zoals Trijntje Oosterhuis, Rob Trip, Gerdi Verbeet, Carel Kraayenhof, Joke Bruijs, Stef Bos, Xander de Buisonjé en nog vele anderen. 

In de afgelopen 25 jaar is er op het gebied van hersenonderzoek veel bereikt. Door nieuwe technieken is het gelukt om ziektes beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kunnen kijken. Met de kennis van nu zijn wetenschappers ervan overtuigd dat een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten dichterbij is dan ooit.

MAX: Geef om je hersenen
Woensdag 25 mei
Om 21.25 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl
#GOJH

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Hersenstichting.