Hilversum,
19
oktober
2016
|
15:44
Europe/Amsterdam

MAX: een nieuw seizoen van Erica op Reis!

Erica op Reis komt terug! Erica Terpstra pakt voor het vijfde seizoen haar koffers en reist af naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Ze ontmoet inspirerende mensen en leert bijzondere culturen kennen. Erica reist in dit seizoen af naar Hong Kong, Suriname, Myanmar, Israël en Colombia.

Aflevering 1 – Hong Kong – vrijdag 11 november om 22.20 uur op NPO 1
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bezoekt Erica Terpstra de Chinese metropool Hong Kong. In die fascinerende mix van oosterse en westerse cultuur dompelt ze zich als vanouds onder in lokale gewoonten en gebruiken. Zo gaat Erica op spreekuur bij een traditionele Chinese dokter en bezoekt ze een boeddhistische gemeenschap die geldt als grondlegger van de mindfulness. Ook de lokale keuken kan rekenen op haar warme belangstelling. 

Aflevering 2 – Suriname – vrijdag 18 november om 22.20 uur op NPO 1
Suriname staat centraal in de tweede aflevering van Erica op Reis. In Paramaribo spreekt Erica onder meer met de eerste officiële winti-priesteres van het land en ondergaat ze een winti-ritueel. Ook laat ze zich onderwijzen in de finesses van de Surinaamse keuken en doet Erica inkopen op een markt waar traditionele medicijnen worden verkocht. Diep in de jungle bezoekt ze een dorp van Saramaccaners, dit zijn afstammelingen van gevluchte slaven. 

Over Erica op Reis
De mensen staan centraal in Erica op Reis. Erica leert lokale bewoners kennen en laat zich onderdompelen in onbekende culturen, rituelen en gewoontes.

Erica op Reis
Vanaf vrijdag 11 november 2016 om 22.20 uur op NPO 1
Presentatie: Erica Terpstra
www.omroepmax.nl/Ericaopreiswww.facebook.com/EricaOpReis
@Ericaopreis #Ericaopreis