Hilversum,
10
november
2017
|
09:12
Europe/Amsterdam

MAX documentaireserie: Jonge Valken aflevering 4

Een uniek kijkje achter de schermen bij Nederlands grootste horecafamilie

Aanstaande woensdag 15 november is om 22.20 uur op NPO 1 een gloednieuwe aflevering van de documentaireserie Jonge Valken te zien bij MAX. In Jonge Valken zetten zes personen uit de 4e generatie van Van der Valk de hoteldeuren open.

Jonge Valken - aflevering 4 - woensdag 15 november om 22.20u op NPO 1
In Nijmegen-Lent komen een week voor Kerstmis honderd ouderen bij elkaar voor een kerstdiner. Al twaalf jaar werkt Van der Valk rond Kerst samen met het Nederlands Ouderen Fonds. Jaarlijks bieden meer dan veertig zaken zo’n vierduizend eenzame ouderen een gezamenlijk diner in kerstsfeer aan. In het pas geopende hotel van Marije van der Valk en haar man Thijs Boomkens in Nijmegen-Lent wordt de middag opgeluisterd met een optreden van Willeke Alberti.

Bill van der Valk heeft in Hotel Schiphol tijdens de kerstdagen de touwtjes strak in handen: “Normaal ben ik veel gezelliger hoor, maar op dit soort dagen moet ik streng zijn, anders loopt het in de soep.” Tijdens de twee kerstdagen ontvangt Bill ruim 3500 gasten. Even verderop in Sassenheim is het hetzelfde laken een pak. Bij Ab de Bruijn hebben drieduizend mensen kerst gevierd. Als de laatste gast op tweede kerstavond vertrokken is en het hele hotel van boven tot onder is opgeruimd alsof er niets gebeurd is, viert het personeel tot diep in de nacht een feestje.

MAX: Jonge Valken
Woensdag 15 november
Om 22.20 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXdocumentaires | #jongevalken | @MAXdocumentaire