Hilversum,
02
november
2017
|
11:52
Europe/Amsterdam

MAX documentaireserie: Jonge Valken aflevering 3

Woensdag 8 november

Aanstaande woensdag 8 november is om 22.20 uur op NPO 1 een gloednieuwe aflevering van de documentaireserie Jonge Valken te zien bij MAX. In Jonge Valken zetten zes personen uit de 4e generatie van Van der Valk de hoteldeuren open.

Jonge Valken - aflevering 3 - woensdag 8 november om 22.20u op NPO 1
Steven Zeeuw van der Laan is het 63ste achterkleinkind van Martinus van der Valk, grondlegger van het Nederlandse horecaconcern. Hij is bezig met de bouw van een nieuw hotel-restaurant in het Belgische Arlon. Om van elkaar te leren maakt hij in de derde aflevering van Jonge Valken een rondgang langs familieleden. Hij staat voor keuzes die zijn (achter)neven en –nichten net achter de rug hebben. Marije van der Valk is een achternicht van Steven, zij leidt hem rond in haar onlangs geopende Hotel Nijmegen-Lent en geeft goede raad. Ook Ab de Bruijn, het tweede achterkleinkind van stamvader Martinus en directeur van Hotel Sassenheim, deelt zijn kennis met een nichtje die bezig is met de bouw van een hotel in Amsterdam. De nazaten van stamvader Martinus van der Valk bouwen hotel-restaurants soms op korte afstand van elkaar, maar zien elkaar volgens Ab de Bruijn niet als concurrenten: "We werken aan een toekomst voor de familie. Als ik mijn (achter)neven en -nichten gun dat ze succesvol worden, wordt dat straks ook weer aan mijn kinderen gegund."

Bij Esther Hammink, het 17e achterkleinkind van stamvader Martinus, is het druk in het hotel in Almelo. Zij is de directeur van het theater dat aan het hotel-restaurant is verbonden. De theatershow van Bert Visscher is uitverkocht en dat betekent topdrukte in de keuken, want 180 hotelgasten willen voorafgaand aan de voorstelling gedineerd hebben. Volgens Esther’s vader die dit jaar het theaterhotel aan zijn dochter en haar man heeft overgedragen, is het theater een van de moeilijkste aspecten van hun zaak: “Het theater is verliesgevend. We kunnen het alleen openhouden met geld dat we in de horeca verdienen.”

In aflevering 3 van Jonge Valken zien we ook hoe de 25-jarige Annabel van der Valk, het 194ste achterkleinkind van stamvader Martinus, zich voorbereidt op een speech die ze geeft ter gelegenheid van de opening van de skybar op de 14e verdieping van Hotel Tiel. Zij is straks samen met haar vriend Johan verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de bovenste verdieping. Plannen heeft ze genoeg, eerst nog even de feestelijke opening in goede banen leiden.

MAX: Jonge Valken
Woensdag 8 november
Om 22.20 uur op NPO 1

www.maxvandaag.nl | www.facebook.com/MAXdocumentaires | #jongevalken