Hilversum,
24
oktober
2017
|
10:05
Europe/Amsterdam

MAX documentaireserie: Jonge Valken aflevering 2

Woensdag 25 oktober

Aanstaande woensdag 25 oktober is om 22.20 uur op NPO 1 een gloednieuwe aflevering van de documentaireserie Jonge Valken te zien bij MAX. In Jonge Valken zetten zes personen uit de 4e generatie van Van der Valk de hoteldeuren open.

Jonge Valken - aflevering 2 - woensdag 25 oktober om 22.20u op NPO 1
Annabel van der Valk is 25 jaar en het 194ste achterkleinkind van stamvader Martinus van der Valk. Zij woont en werkt in het hotel van haar ouders in Tiel. Het hotel heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan, maar is nog niet helemaal klaar. De bovenste verdieping wordt een skybar met uitzicht over De Betuwe en Annabel is verantwoordelijk voor de bouw en inrichting. Tijdens bouwvergaderingen met architect en projectontwikkelaar hakt zij de knopen door: “Mijn vader heeft gezegd: ga het maar doen en natuurlijk kan ik op hem terugvallen als ik het even niet weet, maar hij laat het mij vooral zelf doen en daar leer ik onwijs veel van.”

Bill van der Valk was met zijn 21 jaar nog een stuk jonger dan Annabel toen hij de leiding kreeg over Hotel Nootdorp. Inmiddels is zijn jongere broer daar nu de baas en is Bill verhuisd naar Hotel Schiphol. Met 625 kamers dicht bij de luchthaven is het altijd druk en geen werkdag hetzelfde, maar een zekere routine is er wel. Elke dag begint hij met een rondje door de zaak. De zijkant van de koeling in het restaurant is zijn planbord waar hij iedere dag de taken onder zijn personeel verdeelt. Bill is er van ’s morgens tot ’s avonds: “Ik vind het belangrijk dat ik voor de gasten aanwezig ben, dat ze zien dat er een Valk aan het roer staat.”

Esther Hammink werkt samen met haar man Jan-Willem in het Theaterhotel Almelo. Esther is verantwoordelijk voor het theater, Jan-Willem voor de keuken en het hotel. De ouders van Esther gaan dit jaar het hotel overdragen aan hun dochter, maar zijn nog steeds nauw betrokken. Als vader Han Hammink tijdens een lunch op het terras een opmerking maakt over de bloemen die zichtbaar water kunnen gebruiken, verzucht hij: “Af en toe denken ze wel eens: daar heb je hun weer, maar we kunnen niet anders dan ons er mee bemoeien. Dat zit nu eenmaal in ons bloed.” Esther: “Af en toe knalt het wel, maar aan de andere kant heb ik zoveel van mijn ouders geleerd. Het is logisch dat ze zich er mee bemoeien.”

MAX: Jonge Valken
Woensdag 25 oktober
Om 22.20 uur op NPO 1

www.maxvandaag.nl | www.facebook.com/MAXdocumentaires | #jongevalken