Hilversum,
15
april
2019
|
14:52
Europe/Amsterdam

MAX documentaire: Vluchten in muziek

Zondag 19 mei om 19.30 uur op NPO 2

Op zondag 19 mei zendt MAX om 19.30 uur op NPO 2 de documentaire Vluchten in muziek uit. Als de succesvolle zakenman Adriaan Kok in 2016 aan één stuk door beelden ziet van overvolle vluchtelingenkampen in Lesbos, gooit hij het roer om. Samen met zijn neef Jeroen de Groot begint hij aan een bijzondere missie. Ze gaan naar Lesbos om muziek te brengen op een plek waar alle hoop lijkt te zijn verdwenen.

Het vakantie-eiland Lesbos is sinds het uitbreken van de vluchtelingencrisis veranderd in de wachtkamer van Europa. Geraakt door de beelden van de stroom vluchtelingen, besluit Adriaan Kok naar het eiland af te reizen. Hij ziet daar de uitzichtloosheid en de erbarmelijke omstandigheden waarin de vluchtelingen soms jaren gevangen zitten. Dit zorgt voor veel spanning en onrust in de kampen.

Samen met violist Jeroen de Groot bedenkt hij een manier om het leed van de vluchtelingen te verlichten. Ze zetten muziekschooltjes op waar kinderen en jongeren de ellende even kunnen vergeten. Iedere dag krijgen 400 jongeren les in verschillende kampen op het eiland. En dat niet alleen. Met muzikanten uit Nederland werken de studenten aan twee speciale concerten: een groot concert voor de inwoners van Lesbos, en een speciaal optreden in het beruchte opvangkamp Moria. 

MAX documentaire: Vluchten in muziek
Op zondag 19 mei
Om 19.30 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl 

www.facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire