Hilversum,
11
oktober
2023
|
09:55
Europe/Amsterdam

Afleveringen Te Mooi Voor Woorden

Te Mooi Voor Woorden is een serie over betekenisvolle en ontroerende liedjes in de Nederlandse taal. In elke aflevering staat één lied centraal samen met de bijbehorende artiest. Wat is de betekenis van een lied dat je raakt? Wat is de achtergrond van het nummer en waarom werd het geschreven? Te Mooi Voor Woorden is vanaf dinsdag 21 november om 16.35 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Aflevering 1 – Maarten van Roozendaal - dinsdag 21 november om 16.30 uur bij MAX op NPO 1
In de eerste aflevering van Te Mooi Voor Woorden staat de in 2013 overleden Maarten van Roozendaal centraal. Zijn nummer 'Mooi, om te janken zo mooi' wordt in het programma uitgelicht. Tevens komt recensent Patrick van den Hanenberg aan het woord, hij is schrijver van de biografie over Maarten.

Aflevering 2 – Meau - woensdag 22 november om 16.35 uur bij MAX op NPO 1
Singer-songwriter Meau is inmiddels een bekende Nederlandse artiest, het nummer 'Dat heb jij gedaan', heeft voor haar doorbraak gezorgd. In deze aflevering vertelt ze over haar carrière en haar nummer één-hit. Ook brengt ze het nummer live ten gehore.

Aflevering 3 – Ernst Jansz - donderdag 23 november om 16.35 uur bij MAX op NPO 1
In aflevering drie van Te Mooi Voor Woorden spreken we Ernst Jansz, oprichter van de band Doe-maar. Ernst vertelt over zijn biografische repertoire, hij haalt inspiratie voor zijn liederen uit zijn emoties, zowel vreugde als verdriet. Het nummer 'Dan huilt mijn hart' is geïnspireerd door de oorlog in Vietnam en zijn vader die in het verzet heeft gezeten in de Tweede Wereldoorlog.

Aflevering 4 – Peter Groot Kormelink - dinsdag 28 november om 16.35 uur bij MAX op NPO 1
Zanger en componist Peter Groot Kormelink, bekend van de band De Jazzpolitie, is te gast en vertelt over het lied 'Liefdesliedjes'. Als afsluiter van deze aflevering wordt 'Liefdesliedjes' live gespeeld.

Aflevering 5 – Maaike Ouboter - woensdag 29 november om 16.25 uur bij MAX op NPO 1
Winnares van het televisieprogramma 'De beste singer-songwriter van Nederland' Maaike Ouboter wordt in de spotlights gezet. Haar lied 'Dat ik je mis' staat centraal in deze aflevering.

Aflevering 6 – Herman van Veen - donderdag 30 november om 16.25 uur bij MAX op NPO 1
In de zesde aflevering staan we stil bij singer-songwriter Leonard Cohen. Leonard begon in 1966 met het schrijven van popsongs en bracht de grote hit 'Suzanne' uit. Herman van Veen treedt op met het nummer en vertelt over het lied tijdens een interview.

Aflevering 7 – Rob Kemps - dinsdag 5 december om 16.35 uur bij MAX op NPO 1
In de jaren 60 groeide zanger en componist Jacques Brel uit tot een internationale beroemdheid. Rob Kemps, bekend als zanger van de Snollebollekes en groot fan van Jacques Brel, vertelt over Jacques' nummer ‘Een vriend zien huilen’.

Aflevering 8 – Alex Roeka - woensdag 6 december om 16.25 uur bij MAX op NPO 1
Zanger en liedjesschrijver Alex Roeka is te gast in deze aflevering. In 1999 won hij de Annie M. G. Schmidt-prijs voor het lied 'Noem ‘t geen liefde’. In deze aflevering staat zijn nummer 'Moeder' centraal.

Aflevering 9 – Kommil Foo - donderdag 7 december om 16.25 uur bij MAX op NPO 1
Het Vlaamse cabaret duo Kommil Foo, bestaande uit Raf Walschaerts en Mich Walschaerts, vertelt over hun nummer 'Ruimtevaarder'. Het lied gaat over een leerling die ruimtevaarder wil worden. Het duo speelt de titelsong ook live.

Aflevering 10 – Lieven Tavernier - dinsdag 12 december om 16.30 uur bij MAX op NPO 1
Lieven Tavernier heeft voor veel bekende artiesten nummers geschreven, onder wie Thé Lau en Jenny Arean. In deze aflevering komt hij echter vertellen over zijn eigen nummer 'De fanfare van honger en dorst'.

Te Mooi Voor Woorden
Vanaf dinsdag 21 november
Om 16.35 uur bij MAX op NPO 1

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn