Hilversum,
28
juni
2017
|
14:35
Europe/Amsterdam

MAX’ Baardmannetjes zijn terug!

Op vrijdag 21 juli om 21.15 uur op NPO 2 start het nieuwe seizoen van Baardmannetjes! Nico de Haan en Hans Dorrestijn gaan dit seizoen op diervriendelijke vogeljacht in en bij de stad. Tijdens hun zoektocht naar bijzondere vogels nemen ze kijkers mee naar het stadscentrum, -park en een nabijgelegen natuurgebied.

MAX’ bebaarde mannetjes bezoeken dit derde seizoen onder andere Utrecht, Zwolle en Haarlem. Want óók in en rond de stad zijn er fantastische fladderaars te vinden.

Aflevering 1: Zwolle – vrijdag 21 juli om 21.15 uur op NPO 2
De eerste binnenlandse city trip brengt Hans en Nico naar Zwolle. In en rond de Overijsselse Hanzestad gaan de heren op zoek naar de slechtvalk. Hans heeft zo zijn bedenkingen: is de stad wel de natuurlijke habitat voor deze imposante roofvogel en voelt Hans zichzelf eigenlijk wel op zijn gemak in de stad?

Aflevering 2: Haarlem – vrijdag 28 juli om 21.15 uur op NPO 2
De tweede binnenlandse city trip brengt Hans en Nico naar Haarlem. In de hoofdstad van Noord-Holland lopen de heren kans om zo veel bijzondere vogels tegen het lijf te lopen, dat Hans maar moeilijk een wensvogel kan benoemen. Want, wie wil er nu kiezen tussen een bosuil of een halsbandparkiet?

Spot de Baardmannetjes!
Waar zijn Hans en Nico nu weer neergestreken? Op MAX Vandaag kunnen kijkers de route van de heren volgen, om zo misschien zelf wel achter de vogels aan te gaan.

Baardmannetjes in vogelvlucht
Baardmannetjes Hans en Nico zijn een bijzonder duo. Nico weet alles van de natuur, Hans weet meer van tekst en humor. Maar ze delen een passie voor flora en fauna en hebben elkaar daarin gevonden. Het programma is een mix van informatie over de natuur, gedichten, de verhalen die daarmee te maken hebben én veel humor.

Baardmannetjes
Vanaf 21 juli
Iedere vrijdag
Rond 21.15 uur op NPO 2

www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/baardmannetjes | #Baardmannetjes