Hilversum,
17
juni
2016
|
17:08
Europe/Amsterdam

Mathilde Santing, Noraly Beyer en Nol Havens te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 juni

Van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 juni is het weer volle bak bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Mathilde Santing, Nol Havens en Noraly Beyer nemen plaats achter de MAX-microfoon. Op vrijdag geen gasten; dan is het tijd voor de maandelijkse Jukeboxdag!

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Nol Havens is zaterdagochtend te gast in Wekker-Wakker-Weekend! op NPO Radio 5. Havens begon zijn zangcarrière in 1983 bij de band VOF de Kunst. Meteen in dat jaar stond de band vier weken op nummer 1 in de hitlijsten met Suzanne. Het nummer blijkt een internationale hit en zo reist de band maandenlang door heel Europa. Dat lukte óók met de opvolger Eén kopje koffie. Met de band maakte Havens ook verschillende theatervoorstellingen en cd’s voor kinderen met werk van Annie M.G. Schmidt. Naast zanger is Havens ook professioneel fotograaf.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag is theatermaakster, schrijfster én journaliste Suzanna Jansen te gast bij TinekeShow. Haar bestseller Het Pauperparadijs is het uitgangspunt voor een theaterspektakel over arm en rijk, te zien in het Drentse Veenhuizen. Tineke duikt met Suzanna in de geschiedenis van de armoede in Nederland en de zogenaamde ‘heropvoedingsgestichten’.

Dinsdag spreekt Tineke met duivenmelker Maurice van der Kruk over de passie van de duivensport. Hoe vinden de duiven hun weg terug en wat is er zo mooi aan een postduif?

Woensdag is Ina Cornelissen te gast. Cornellissen is artistiek en zakelijk directeur van Het Toverbaltheater. Het theater werkt met mensen met een verstandelijke beperking en maakt kleurrijke voorstellingen.

Donderdag komt zangeres Mathilde Santing naar de studio. Mathilde Eleveld, zoals de muzikale duizendpoot echt heet, zal je niet snel op een valse noot betrappen. Zij heeft een langlopende carrière; van musicals tot intieme concerten. Vorig jaar maakte ze de ommezwaai tot jazzzangeres.

Vrijdag is het – zoals elke maand - Jukeboxdag op NPO Radio 5. Luisteraars kunnen hun favoriete nummers aanvragen via: de NPO Radio 5 stemsite.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Elles de Bruin, Margreet Reintjes en Henkjan Smits ontvangen komende week weer veel uiteenlopende gasten. Maandag schuift Johan van de Gronden aan. Johan is directeur van het Wereld Natuur Fonds en filosoof. Johan spreekt over wijsbegeerte en natuurbescherming.

Dinsdag komt Louise van Deth langs. Louise is de nieuwe directeur van het Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland en zegt dat het einde van aids in 2030 in principe mogelijk is.

Woensdag hebben we oud-presentator van het NOS Journaal, Noraly Beyer te gast. Zij maakte voor Stichting Edukans een film over onderwijs in Suriname.

Donderdag komt Peter Brusse, oud-hoofdredacteur en -correspondent in Groot-Brittannië voor het NOS Journaal langs. Met hem praten we over de mogelijke ‘Brexit’.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).