Hilversum,
06
juni
2016
|
09:58
Europe/Amsterdam

Martin van Dijk overleden

Zondagmiddag is in zijn woonplaats Amsterdam pianist en componist Martin van Dijk op 69-jarige leeftijd overleden, te midden van vrouw en kinderen. Martin van Dijk was vanaf 1997 de vaste pianist van het MAX-programma Met het Mes op Tafel.

MAX-directeur Jan Slagter: “Met het overlijden van Martin van Dijk is een groot muzikant verloren gegaan. Zijn bijdrage aan Met het Mes op Tafel was van onschatbare waarde. We zullen hem enorm missen en wensen zijn familie veel sterkte toe.”

Martin stond al op dertienjarige leeftijd op het Loosdrecht Jazz Concours. Hij maakte in 1964 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut op nationale televisie met zijn eigen jazzband in Voor de Vuist Weg bij Willem Duys. Dat waren de beginpunten van een lange, succesvolle, muzikale carrière.

Via de jazz, langs de popmuziek (Van Dijk was pianist in de Harry Muskeeband) belandde hij begin jaren tachtig bij de musical De Zoon van Louis Davids.

Vanaf dat moment had hij zijn plaats gevonden. Hij maakte een lange reeks programma’s met o.a. Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Purper, Hans Dorrestijn, Rob van de Meeberg, Evert de Vries, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot.

Hij won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Martin van Dijk: 17-10-1946 - 05-06-2016