Hilversum,
13
mei
2016
|
17:05
Europe/Amsterdam

Martin Gaus, Maurice de Hond en Kees Jansma te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 14 mei tot en met vrijdag 20 mei

Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 mei komen er weer leuke en interessante gasten langs in de studio bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5, waaronder Martin Gaus, Maurice de Hond en Kees Jansma.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan heeft zaterdag 14 mei Martin Gaus te gast. De hondenkenner en televisiepresentator verscheen precies 35 jaar geleden voor het eerst op televisie met Dierenmanieren en later ook met Natte Neuzen. Programma’s die jarenlang hoge kijkcijfers scoorden. Tegenwoordig geeft Martin trainingen en workshops, heeft hij hondenscholen, een academie en een trainings- en adviescentrum.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Auteur, filmmaker en beeldend kunstenaar Marion Bloem is dinsdag 17 mei te gast. Onlangs verscheen haar boek Haar goede hand, over de haat-liefdeverhouding met haar moeder die met geheugenproblemen kampt.

Woensdag 18 mei komt opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond langs. Al een paar jaar is hij bezig met het opzetten van zogeheten Steve Jobsscholen, inmiddels reist hij hier de hele wereld voor over.

De 95-jarige Mary van Leer schuift donderdag 19 mei aan. Ze is de moeder van toetsenist en fluitist Thijs van Leer, bekend van de band Focus. Deze positief ingestelde vrouw komt onder meer vertellen over haar zoon. Mary komt uit een muzikale en culturele familie. Zo was haar vader directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam. Ze komt vertellen hoe je muziek, kunst en cultuur kunt gebruiken om je leven op een mooie manier vorm te geven.

Vrijdag 20 mei is fotograaf en schrijver Laurens Nutbey te gast. Door zijn bizarre verhalen wordt hij ook wel de ‘Roald Dahl van de lage landen’ genoemd. De korte en hilarische plots trekken als een film aan je voorbij. Onlangs verscheen zijn boek Bus van geluk.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Voetbaljournalist en voormalig perschef van het Nederlands elftal Kees Jansma is dinsdag 17 mei te gast. In zijn nieuwe boek Terug naar Hilversum blikt hij terug op zijn werk in de sportjournalistiek.

Woensdag 18 mei schuift oud-voetballer Frans Thijssen aan bij Tijd voor MAX Radio. Tom van Hulsen schreef het boek Het Geheim van Ipswich, waarin onder meer de Engelse voetbalcarrière van Frans wordt beschreven.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl/