Hilversum,
30
september
2022
|
11:53
Europe/Amsterdam

Maroesja Lacunes en Ruud Brood op De Perstribune van MAX

Zondag 2 oktober

Actrice Maroesja Lacunes en voetbaltrainer Ruud Brood zijn zondag 2 oktober te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX. Tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Maroesja Lacunes, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, werd wereldberoemd in Nederland door haar rol als Tika in de legendarische kinderserie Tita Tovenaar. Het is dit weekend precies vijftig jaar geleden dat de eerste aflevering van Tita Tovenaar werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Lacunes (77) is haar hele leven 'achtervolgd' door haar rol als Tika. Dit jaar schreef ze het autobiografische boek De Tovenaarsdochter.

Ruud Brood, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is oud-voetballer en voetbaltrainer. Afgelopen seizoen werd hij vanwege teleurstellende resultaten ontslagen bij ADO Den Haag. Brood werd als trainer drie keer kampioen in de eerste divisie, twee keer met RKC Waalwijk en een keer met NEC. Verder was hij onder meer assistent-trainer bij PSV. Brood voetbalde onder meer bij FC Den Bosch en NAC Breda. In 1988 behoorde hij tot de voorselectie van Oranje voor het EK van dat jaar.

Mediajournalist Ron Vergouwen gaat in zijn archief op zoek naar passende en verrassende fragmenten bij beide gasten. Ook reikt Vergouwen traditiegetrouw zijn Mediaweek Awards uit voor de meest opvallende radio- en tv-fragmenten van afgelopen week.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Margreet Reijntjes

MAX-programma terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

#DePerstribune | Facebook.com/DePerstribune | Instagram.com/DePerstribune