Hilversum,
10
juli
2018
|
15:49
Europe/Amsterdam

Marlijn Weerdenburg presenteert met André van Duin De Nieuwe Lekkerbek bij MAX

Marlijn Weerdenburg presenteert samen met André van Duin vanaf woensdag 1 augustus De Nieuwe Lekkerbek op NPO 1 om 20.30 uur. In het nieuwe MAX-programma worden lekkerbekken uitgedaagd de vakkundige jury te overtuigen en uiteindelijk heel Nederland te laten genieten van hun innovatieve eetuitvinding. Alles kan, alles mag; zo lang het maar lekker en bovenal vernieuwend is.

Marlijn Weerdenburg presenteert het nieuwe MAX-programma De Nieuwe Lekkerbek. Dit doet zij samen met André van Duin, die al eerder bekend werd gemaakt. Marlijn is bij het grote publiek bekend als actrice in onder andere de serie Danni Lowinski en van haar deelname aan Wie is de mol? Daarnaast presenteerde zij onder meer de programma's Broodje Gezond en De Medicijnmannen.

Marlijn: ''Het is heerlijk om te werken met de kandidaten die meedoen aan De Nieuwe Lekkerbek. Ze bruisen van de ideeën en hebben er zin in om hun concept de wereld in te slingeren. Daar komt bij dat ik het een enorme eer vind om samen te mogen werken met André van Duin. Echt een project om mijn vingers bij af te likken!''

De Nieuwe Lekkerbek
Het aanbod van exotische producten in de supermarkten is de laatste jaren sterk gegroeid en we zijn ons steeds meer bewust van wat we eten: niet alleen biologisch en duurzaam, maar ook vooral lekker. In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn en André. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Een product of gerecht dat nog niet bestaat, verrast, verrukkelijk smaakt en waar Nederland ook écht warm voor gaat lopen.

De jury
De kandidaten presenteren hun eetuitvinding aan de vakjury bestaande uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Robert Kranenborg deed zijn kennis als chef-kok op bij gerenommeerde restaurants, verscheen in verschillende kookprogramma’s en is verbonden aan de Robert Kranenborg Academie. Daan Faber is culinair ondernemer en maakt deel uit van het driemanschap Mister Kitchen. Ellen Scholtens is culinair journalist en adviseur, en is ook betrokken bij de totstandkoming van foodfestivals. Alain Caron is onder meer tv-kok en eigenaar van twee restaurants.

Naast presentatieduo Marlijn en André en de jury zien we Janny van der Heijden ook in De Nieuwe Lekkerbek. Zij weet alles over eten en geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

De Nieuwe Lekkerbek
Wekelijks vanaf woensdag 1 augustus 
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg en André van Duin 
www.maxvandaag.nl/lekkerbek

facebook.nl/denieuwelekkerbekMAX | #denieuwelekkerbek

Onderstaande foto’s mogen met vermelding © MAX/Roland J. Reinders worden gebruikt ter promotie van het MAX-programma De Nieuwe Lekkerbek.