Hilversum,
24
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mark Enthoven en Anke Manschot te gast in TinekeShow bij MAX

Mark Enthoven en Anke Manschot te gast in TinekeShow bij MAX

Hilversum, 24 december 2015 – Tineke de Nooij ontvangt volgende week in het NPO Radio 5-programma TinekeShow van MAX onder anderen Mark Enthoven en Anke Manschot.

Maandag is de 89-jarige Klaas van Daalen te gast. Als 18-jarige jongen ontsnapte hij in 1944 uit een kamp van de Arbeidsdienst. Hij zat twee dagen in een hol in het bos verscholen, voordat hij kon onderduiken. Ondertussen werden zeven andere jongens, die vlakbij verstopt zaten, neergeschoten. Slechts één van hen overleefde het. Voor de zes gefusilleerde jongens heeft Klaas van Daalen een oorlogsmonument opgericht, te vinden tussen Doldsersum en Wateren.

Dinsdag is Jeannette Meijer te gast, zij schreef het boek Ik mocht geen kind zijn. Het gaat over haar heftige jeugd; haar moeder stierf in een gevecht met haar stiefvader, toen Jeannette pas 1,5 jaar oud was. Vanaf dat moment waren de zussen overgeleverd aan diverse maatschappelijke instanties, want bij familie konden de meiden niet terecht. Jeannette laat zich kritisch uit over de hulpverlening die ze ontving. Toch hoopt ze met haar verhaal een inspiratie te zijn voor lotgenoten, want ze staat ondanks haar moeilijke jeugd positief in het leven.

Zanger Mark Enthoven komt woensdag langs en hij heeft het druk! Onlangs nam hij zijn zelfgeschreven lied Mijn Nederland op, met begeleiding van het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO), het jeugdorkest van de Muziekschool Amsterdam. Mark vertelt Tineke wat Nederland zo bijzonder maakt. Verder is Mark druk met WarChild, waarvoor hij het nummer Morgen al misschien heeft opgenomen, samen het Yvette de Bie.

Donderdag is schrijfster Anke Manschot te gast. Zij schreef het jeugdboek De sprong op Normandië, gebaseerd op waargebeurde verhalen van Amerikaanse parachutisten in de Tweede Wereldoorlog. Anke praat met Tineke over haar fascinatie voor deze parachutisten.

Vrijdag 1 januari luidt Tineke het nieuwe jaar in met veel verzoekplaten van haar luisteraars. 

Over TinekeShow 
TinekeShow is dagelijks te beluisteren op NPO Radio 5 Nostalgia, met daarin een studiogast, de ‘Blijmakers’, het spel ‘3-in-1’ en een vraag voor de luisteraars. NPO Radio 5 Nostalgia is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). 

MAX: TinekeShow 
Maandag 28 december t/m vrijdag 1 januari 2015 
Van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5 
Presentatie: Tineke de Nooij 
www.TinekeShow.nl