Hilversum,
04
februari
2019
|
12:48
Europe/Amsterdam

Marike Jager en Peter Beense te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 februari staat er weer veel leuks op de planning bij de radioprogramma’s van MAX op NPO Radio 5. Onder anderen singer-songwriter Marike Jager en volkszanger Peter Beense komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur
Het weekend op NPO Radio 5 begint goed met Wekker-Wakker-Weekend!. Jan Rietman spreekt met acteur en schrijver Peter Römer over zijn nieuwe boek, dat hij samen schreef met zijn vrouw Annet Hock. In Country Roads laat Jan de nieuwste countrymuziek horen en hij speelt voor de laatste keer het Heel Holland Bakt-spel. De vorig jaar overleden zanger Koos Alberts komt aan bod in het Los Vast-archief.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur
Maandag 4 februari is de finale van Heel Holland Bakt geweest en is de beste thuisbakker 2018/2019 bekend. Jeroen van Inkel belt in Je dag is goed met de winnares én voor de laatste keer met André van Duin. Hoe ging het er aan toe in de tent en hoe was de spanning tijdens de allerlaatste bakopdrachten van dit seizoen? Ook is natuurlijk op vrijdag 8 februari Roel C. Verburg weer te gast. De cabaretier schrijft een nummer op basis van een opvallend nieuwsbericht.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur
Elke maandag tot en met donderdag is Bert Haandrikman met zijn radioprogramma Haandrikman! tussen 12.00 en 14.00 te horen op NPO Radio 5. Ook deze week komen er weer leuke gasten langs en belt Bert natuurlijk weer met de jarige van de dag, die op zijn mega-verjaardagskalender staat.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur
Deze week ontvangen Henkjan Smits en Manuëla Kemp weer veel muzikale gasten in De MAX!. Dinsdag 5 februari is singer-songwriter Marike Jager te gast. Al vijftien jaar is zij een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscène. Haar platen leverden haar de Grote Prijs van Nederland op en maar liefst vier Edison-nominaties. Op vrijdag 8 februari zal Alain Clark een aantal nummers van zijn nieuwe album Closer ten gehore brengen in De MAX!.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur
Vrijdag 8 februari is het volle bak bij Tineke de Nooij in TinekeShow. Er komen maar liefst drie zangers langs. De Amsterdamse volkszanger Peter Beense zet zich sinds kort in voor de stichting Alzheimer Nederland. Over dementie schreef hij het lied Waarom heb je nooit gezegd. Ook zangers Peter Douglas en Johnny Rosenberg zijn te gast, de ogenschijnlijk totaal verschillende stemmen vormen een duo.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX! en Haandrikman! is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.radio | www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/HaandrikmanMAX | www.facebook.com/wekkerwakkerweekend | www.maxvandaag.nl