Hilversum,
30
september
2016
|
17:21
Europe/Amsterdam

Marc Stakenburg, Harry Piekema en Edger Hamer te gast op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 1 oktober op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met vrijdag 7 oktober zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Marc Stakenburg, Harry Piekema en Edger Hamer zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 1 oktober is radiomaker en journalist Marc Stakenburg te gast bij Wekker-Wakker-Weekend! Marc maakte jarenlang de radioprogramma’s Leidsekade Live! en Theater van het Sentiment. Tegenwoordig begeleidt hij motorreizen door het Zuiden van de Verenigde Staten, op zoek naar de wortels van de popmuziek. Samen met Jan Rietman duikt Marc in de geschiedenis van de Amerikaanse popmuziek. Van Memphis tot New Orleans en van Hank Williams en Aretha Franklin tot Elvis Presley en Sam Cooke.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 3 oktober ontvangt Tineke programmamaker Andreas van der Schaaf. Hij is een vat vol verhalen, door zijn veelzijdige werkzaamheden. Andreas werkt al jaren voor de TV Show met Ivo Niehe. Hij heeft er inmiddels de hele wereld voor afgereisd. Maar ook werkt hij voor de lokale Omroep Gooi TV. Verder heeft Andreas politieke ambities voor de 50Plus Partij, zowel op lokaal, als op landelijk niveau.

Kees de Bakker, biograaf van de Kilima Hawaiians, komt dinsdag 4 oktober langs. Hij komt praten over de muziektheatervoorstelling Hula Blues, waarin de populairste Hawaiian-band van Nederland weer tot leven komt. John Buijsman, nazaat van de beroemde Kilima Hawaiians brengt een familiekroniek over een boeiende muzikale geschiedenis ten tonele.

Woensdag 5 oktober is journalist en Queen-liefhebber Edger Hamer te gast. Edger dook opnieuw in de Nederlandse avonturen van Queen en de latere twee zangers Paul Rodgers en Adam Lambert. Het resultaat is te lezen in zijn zojuist verschenen boek over Queen: Fans will be friends: Voor Queen en vaderland II.

Liz de Bock komt donderdag 6 oktober vertellen over haar ervaringen in het begeleiden en bijstaan van mensen die een dierbare hebben verloren door moord of doodslag. Ze schreef er een boek over: Een Moordvak - Logboek van een casemanager levensdelicten. Het boek geeft een dramatische inkijk in een wereld die voor veel mensen nauwelijks voorstelbaar en tegelijkertijd ongelooflijk dichtbij is.

Vrijdag 7 oktober komt Frans Mulder vertellen over waarom de heren van Purper tóch weer doorgaan. Het begon bij Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Frans Mulder toch weer te kriebelen, en dus gaan ze de komende maanden op tournee! Ze spelen Purper’s 4 jaargetijden.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 3 oktober is acteur Harry Piekema te gast. Harry is vooral bekend als de altijd vrolijke supermarktmanager van de commercials in een grote supermarktketen. In Tijd voor MAX Radio vertelt Harry over zijn nieuwe theatertour Man wil trap op met lampje.

Klimaatactiviste en -journaliste Bernice Notenboom is dinsdag 4 oktober te gast. Bernice is met name bekend door de televisieserie Klimaatjagers. Tegenwoordig gaat Bernice op extreme expedities om aandacht te vragen voor klimaatveranderingen. Ze komt vertellen over de nieuwe 2Doc: Sea Blind.

Donderdag 6 oktober is Dolf Verroen te gast. Hij schreef zijn eerste boek al op zijn veertiende. Later specialiseerde Dolf zich in het vertalen van Fries, Frans, Duits, Deens, Noors, Zweeds, Spaans en Japans. In 1999 werd Verroen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Dit jaar schreef hij het kinderboekengeschenk.

Op vrijdag 7 oktober zijn Wies Verbeek en Els Rozenbroek van Saarmagazine.nl te gast bij Tijd voor MAX Radio. Met het motto “50+ maar nog lang niet dood’’ is SAAR Magazine het online magazine over alle leuke, pijnlijke, hippe, dramatische en hilarische kanten van ouder worden.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl/