Hilversum,
24
juni
2016
|
16:25
Europe/Amsterdam

Manon Bollegraf, Auke Kok en Jop Ubbens te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 25 juni tot en met vrijdag 1 juli

Van zaterdag 25 juni tot en met vrijdag 1 juli komen er weer leuke en boeiende gasten langs bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Manon Bollegraf, Auke Kok en Jop Ubbens zijn te gast. Op zaterdag 25 juni zendt Ron’s RadioShow live uit vanaf het Malieveld in Den haag, waar de Nationale Veteranendag plaatsvindt.

Ron’s RadioShow – Elke zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Ron Brandsteder zendt zaterdag 25 juni live uit vanaf de Nationale Veteranendag op het Malieveld in Den Haag. Tijdens dit nationaal evenement bedankt Nederland haar meer dan 117.000 veteranen, die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

MAX Vandaag sprak naar aanleiding van de Nationale Veteranendag met veteraan Rudi Hemmes (93), die 17 was toen de Duitsers Nederland in 1940 binnenvielen. Hij besloot naar Engeland te vertrekken om het de Duitsers zo zuur mogelijk te maken. Lees het hele interview op MAX Vandaag.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Wimbledon staat op punt van beginnen en daarom is oud-tennisster Manon Bollegraf zaterdag 25 juni te gast in Wekker-Wakker-Weekend!. Manon werd in 1991 wereldkampioen in het damesdubbel en won vier grandslamtitels in het gemengd dubbelspel. In 1996 stond ze op de Olympische Spelen in Atlanta, waar zij een vierde plaats behaalde in het vrouwendubbelspel samen met Brenda Schultz.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 27 juni komt Mariska Hulscher langs bij Tineke. Mariska is net terug van een wandeltocht door Italië; in drie weken wandelde ze naar Rome via de pelgrimsroute Via Francigena. Tijdens haar wandeltocht hield Mariska een blog bij voor het thuisfront. Ook Tineke las haar blog en was zeer enthousiast.

Mark van der Werf, beter bekend als ‘Meester Mark’, komt woensdag 29 juni op bezoek bij Tineke. De oud-journalist stopte op zijn 35ste met de journalistiek en werd leraar op een basisschool in Rotterdam. Zijn carrière als leraar duurde niet lang, maar toch keert hij het onderwijs niet helemaal de rug toe. Mark heeft al meerdere boeken over het onderwijs geschreven.

Donderdag 30 juni is Auke Kok te gast in TinekeShow om over de Nederlandse sporthelden van de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn te praten. Na de oorlog werden deze Spelen namelijk beschouwd als een gigantische propagandastunt waarmee Hitler en Goebbels de wereld zand in de ogen hadden gestrooid. In zijn laatste boek beschrijft Auke het fascinerende verhaal van de Nederlanders in Berlijn en de tragische nasleep ervan.

Schrijfster en filmmaakster Threes Anna is vrijdag 1 juli te gast bij Tineke. Zij verbleef een paar maanden in een resort voor rijke ouderen in de Verenigde Staten. Ze zag en ervaarde daar dingen die ze verwerkte in de indringende en humoristische roman Paradijsvogel.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Strafrechter Elianne van Rens is maandag 27 juni te gast. Elianne was de afgelopen jaren betrokken bij een aantal rechtszaken, waaronder de moord op het meisje Ximena Pietersen, de zaak van de ‘hockeygluurder’ en de overval op de juwelier Stratmann. Op dit moment behandelt ze de zaak tegen Geert Wilders, Wilders probeerde haar te wraken omdat ze partijdig zou zijn.

Dinsdag 28 juni is ecoloog Hugh Jansman te gast bij Tijd voor MAX Radio. Hugh vertelt hoe de slechte staat van de Nederlandse bodem ervoor zorgt dat diersoorten op zoek gaan naar andere leefgebieden.

Mila Wit-Emonds neemt woensdag 29 juni plaats in de studio. Mila is initiatiefnemer van de Stichting Reis met je Hart. De stichting zorgt ervoor dat mensen die door ontslag, ziekte of andere tegenslagen al jaren niet op vakantie zijn geweest, toch op vakantie kunnen.

Donderdag 30 juni zijn onderzoeksjournalisten Sybren Eppinga en Merijn van Nuland te gast bij Tijd voor MAX Radio. Sybren en Merijn zorgden er met goed speurwerk voor dat de politie een ‘cold case’, de moord op Ruud de Ranitz, opnieuw opende.

Veilingmeester Jop Ubbens is vrijdag 1 juli te gast. Job hangt de hamer van het prestigieuze veilinghuis Christie’s aan de wilgen en begint voor zichzelf.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl/