Hilversum,
25
januari
2019
|
14:21
Europe/Amsterdam

Maarten van Rossem, Annechien Steenhuizen en Sjoerd Pleijsier te gast bij Tijd voor MAX

Van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari ontvangen Sybrand Niessen en Martine van Os weer leuke gasten met een interessant verhaal. Deze week zijn onder meer Maarten van Rossem, Annechien Steenhuizen en Sjoerd Pleijsier te gast. Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1.

Historicus Maarten van Rossem schuift maandag 28 januari aan om te vertellen over het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems, dat onlangs van start is gegaan. Samen met broer Vincent en zus Sis gaat Maarten op bezoek bij steden in Nederland of net over de grens. Vanuit elk hun eigen expertise bespreken ze de speciale bezienswaardigheden in de steden. Bij Tijd voor MAX alvast een voorproefje.

Het is dinsdag 29 januari exact 15 jaar geleden dat actrice Guusje Nederhorst overleed. Net zoals elk jaar op Guusje’s sterfdag, start op deze dag de Week van Het Vergeten Kind. Ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind, voorheen Guusje Nederhorst Foundation, Angela Schijf legt dinsdag 29 januari in Tijd voor MAX uit waarom deze week zo belangrijk is voor de stichting.

Annechien Steenhuizen is woensdag 30 januari te gast. De presentatrice van het NOS Journaal presenteert de achtdelige serie Project Rembrandt. In deze serie komt de kijker meer te weten over vaderlands allerberoemdste kunstschilder. Ook gaan gepassioneerde schildertalenten zich, als ware leerlingen van Rembrandt, proberen alle technieken van de oude schilderambacht eigen te maken.

Van 18 januari tot en met 10 februari vindt het internationaal flamenco dans- en muziekfestival, Flamenco Biënnale, plaats in Nederland en België. Speciaal hiervoor is flamencogitarist Tino van der Sman, al 20 jaar woon-en werkzaam in het Spaanse Sevilla, op donderdag 31 januari te gast bij Tijd voor MAX. Hij vertelt over wat hem beweegt en verbaast, als Nederlander in de Spaanse flamenco-scene.

Vrijdag 1 februari wordt de week afgesloten met acteur Sjoerd Pleijsier, ook wel bekend als Simon Stokvis uit de serie Toen Was Geluk Heel Gewoon. Als dit alter ego bracht Sjoerd een aantal albums uit met Nederlandse versies van internationale nummers. Zijn nieuwe single, die hij uiteraard live in de studio zal laten horen, is echter Franstalig. Het is een ode aan de Franse chansonnier Claude François, die vandaag 80 jaar oud zou zijn geworden.

Tijd voor MAX
Maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

www.instagram.com/tijdvoormax | www.facebook.com/tijdvoormax |@TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX