Hilversum,
12
april
2019
|
16:04
Europe/Amsterdam

Lykele Muus, Arne Toonen en Ellie Lust te gast bij Tijd voor MAX

Iedere werkdag om 17.10 uur op NPO 1

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april ontvangen Sybrand en Martine in Tijd voor MAX weer leuke gasten. Onder anderen schrijver en acteur Lykele Muus, regisseur Arne Toonen en voormalig politiewoordvoerder Ellie Lust zijn te gast. Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1. 

De week start op maandag 15 april met schrijver, acteur en theatermaker Lykele Muus. Zijn nieuwste roman, We doen wat we kunnen, verschijnt binnenkort. In het verhaal delen twee bevriende stellen met elk een dochter een vakantiehuisje. Na een tragisch ongeluk belanden de twee meisjes in het ziekenhuis. De ene ligt in coma, de ander mankeert niets. De vier ouders worden onder extreme tijdsdruk geconfronteerd met de onmogelijke keuze of het kind van het ene gezin mag worden opgeofferd om het leven van het andere kind te redden. 

Op dinsdag 16 april is regisseur Arne Toonen te gast. Vanaf komende donderdag 18 april is zijn film Baantjer het begin in de bioscoop te zien. Daarin leren we een nog jonge rechercheur De Cock kennen. Hij moet aan het begin van de jaren 80 een aanslag proberen te voorkomen tijdens de kroning van prinses Beatrix. In de Tijd voor MAX-keuken staat chefkok Leonardo Pacenti; van zijn hand verscheen onlangs De bijbel van de Italiaanse keuken. 

Voormalig politiewoordvoerder en televisiepersoonlijkheid Ellie Lust schuift aan in de studio op woensdag 17 april. Zij vertelt over het tweede seizoen van het programma Ellie op patrouille, dat onlangs van start is gegaan. In dit seizoen gaat ze langs bij politiekorpsen in Argentinië, Canada, El Salvador, Georgië, Jordanië en Zuid-Korea. 

Op donderdag 18 april verwelkomen Sybrand en Martine muzikant en auteur Jan Leyers, in Nederland onder meer bekend als presentator van het programma Zomergasten. Onlangs ontving Jan de prestigieuze E. du Perronprijs voor zijn boek Allah in Europa, waarin hij met een open blik de stand van de islam in het huidige Europa verkent.Verder is presentatrice Anita Witzier te gast. Zij is een enthousiaste thuiskok en heeft onlangs een eigen kookboek uitgebracht, namelijk Zonder fratsen. Zij laat in de keuken van MAX zien dat koken tegelijkertijd lekker, gezond én simpel kan zijn. 

We sluiten de week af met voormalig profwielrenner Bram Tankink. Hij hing vorig jaar, na een carrière van 18 jaar, zijn fiets aan de wilgen. In Tijd voor MAX blikken we met hem vooruit op de Amstel Gold Race, die aanstaande zondag 21 april wordt verreden, waarin hij zelf ooit als 19de wist te finishen. 

Tijd voor MAX
Maandag 15 tot en met vrijdag 19 april
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/tijdvoormax | Instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX