Hilversum,
04
juli
2018
|
11:31
Europe/Amsterdam

Louis van Dijk in Recht van Spreken bij MAX

Op donderdag 12 juli om 20.25 uur op NPO 2 blikt pianist Louis van Dijk in het MAX-programma Recht van Spreken met presentatrice Elles de Bruin terug op zijn werk en leven.

Pianist Louis van Dijk doorliep het conservatorium en brak in de jaren 60 door met zijn jazzmuziek. Hij werd vooral bekend met zijn optredens met De Gevleugelde Vrienden, met Pim Jacobs en Pieter van Vollenhoven. De gezondheid van Van Dijk is broos en er is bij hem Alzheimer geconstateerd. Daarover zegt hij in Recht van Spreken: “Ik heb er zelf niet echt last van, het is alleen heel rot voor mijn omgeving”. Van Dijk vertelt dat er wordt gezocht naar een verzorgingshuis voor hem: “Ik vind het zo’n raar idee dat ik mijn huis word uitgegooid. Ik begrijp het wel. Op een gegeven moment word ik gewoon te lastig”. Is hij bang dat hij op een gegeven moment de muziekgevoel kwijtraakt? “Dat droomde ik vroeger wel eens. Maar het is bij mij zo ingeslepen, het gaat automatisch, je raakt het nooit kwijt. Ook niet met Alzheimer”.

Cabaretier Diederik van Vleuten vertelt in Recht van Spreken dat hij is gevormd door de muziek van Louis van Dijk: “Louis van Dijk is mijn grote held. Ik vind het een monument in de Nederlandse muziek”.

Over Recht van Spreken
Prominente Nederlanders kijken in Recht van Spreken met presentatrice Elles de Bruin terug op hun werk en leven. Over welke keuzes in hun leven zijn ze tevreden en wat hadden ze liever anders gedaan? 

Eerder werden onder anderen Monique van de Ven, Jan Terlouw, Hedy d’Ancona en Dries van Agt geïnterviewd in Recht van Spreken.

Recht van Spreken
Donderdag 12 juli
Om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin

#RechtvanSpreken | www.maxvandaag.nl | facebook.com/OmroepMAX