Hilversum,
04
oktober
2019
|
17:22
Europe/Amsterdam

Lorrèn, Helge, Miss Montreal en meer bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 5 oktober tot en met vrijdag 11 oktober

Van zaterdag 5 oktober tot en met vrijdag 11 oktober staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdag 5 oktober gaat Jan onderzoeken wat de “plaatwaarde” is van een uniek exemplaar van het Rolling Stones-album Exile on mainstreet. Ook is er aandacht voor The Voice Senior winnaar Ruud Hermans die al een decennia lang een groot voorvechter is van de country muziek. Vervolgens gaat Jan in gesprek met BZN’s Jan Keizer die samen met Anny Schilder op 1 december hun afscheidsconcert geven in Utrecht, met als gasten Jan Smit, Het Volendams Operakoor en Ancora. Tot slot is er nog een terugblik naar het succesvolle Los Vast-spektakel in Rotterdam, waar twee weken geleden Frans Duits een ode bracht aan André Hazes.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel is op vakantie, maar Rutger Radstaake neemt het even over, mét de gebruikelijke onderwerpen. Op maandag 7 oktober hoort de luisteraar de Muziektombola, met deze week liedjes over vliegen, vliegtuigen en vliegvelden. Dit vanwege het 100-jarig bestaan van de grootste vliegmaatschappij van ons land. Dinsdag 8 oktober zijn wetenschappers, zorgverleners en experts bij elkaar om op zoek te gaan naar een manier om hiv de wereld uit te helpen. Mark Vermeulen, directeur van het Aidsfonds vertelt wat er gaat gebeuren. Ook is pitreporter Jack Plooij er met het laatste Formule 1-nieuws. Als liefhebber van Duitse muziek laat Rutger elke dag nieuwe muziek van onze oosterburen horen. Cabaretier Roel C Verburg sluit de week af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Deze week kunt u weer genieten van de hele week genieten van live muziek in de studio.

Maandag 7 oktober start de week met Veronique Sodano. Door haar schaamteloze persoonlijkheid en met haar achtergrond als cabaretier weet Veronique samen met haar band een combinatie van pop, jazz en wereldmuziek met Nederlandse teksten een nieuw en origineel genre te creëren.

Dinsdag 8 oktober heeft De MAX! Lorrèn in de studio. De talentvolle zangers is dit jaar geselecteerd voor de popronde. Haar muziek is een mix van Selah Sue, Melody Gardot, Amy Winehouse en Elle Fitzgerald.

Woensdag 9 oktober is Helge bij De MAX!. In 2012 won hij een Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor de film Kauwboy. De afgelopen tijd stond hij met Paul de Munnik als regisseur aan zijn zij. Nu is er een nieuwe single en staat hij bij ons in Club de MAX!.

Op donderdag 10 oktober is Miss Montreal te gast in de studio. Miss Montreal maakte al eerder muzikale uitstapjes in haar moerstaal, maar brengt in het voorjaar van 2020 voor de eerste keer een geheel Nederlandstalig album uit. Een Stap Terug is daarvan de eerste single. Ze komt het live spelen in Club de MAX!.

En tot slot komt op vrijdag 11 oktober Janne Schra in de studio. Haar album PONZO werd genomineerd voor een Edison. Janne Schra is een onmisbare naam in de Nederlandse muziekindustrie. Toen in 2010 de band Room Eleven uiteen viel na negen jaar focuste Janne zich op haar solocarrière.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).