Hilversum,
10
juli
2020
|
15:00
Europe/Amsterdam

Nederland bij u thuis: Friesland

Maandag 20 juli

Op maandag 20 juli om 16.30 uur op NPO 1 zendt MAX Nederland bij u thuis uit. We trekken eropuit en laten Nederland op zijn mooist zien. Om inspiratie op te doen en te genieten van de meest bijzondere plekken die ons land rijk is. Op maandag 20 juli schittert de provincie Friesland. 

We bezoeken de grootste provincie van Nederland: Friesland. De reis door Friesland begint in de hoofdstad Leeuwarden. Leeuwarden, Ljouwert in het Fries, is de grootste stad van de Friese elf steden. In de stad staan onder meer de Grote Kerk, het Fries Museum en De Oldehove; een vrijstaande kerktoren die werd gebouwd in de zestiende eeuw. Leeuwarden wilde de hoogste toren van het land, maar al tijdens de bouw ging het mis. De toren verzakte en sindsdien staat hij scheef. Net buiten Leeuwarden ligt Nationaal Park de Alde Feanen. In dit laagveengebied broeden meer dan honderd soorten vogels.Ook een bezoek aan Heerenveen mag niet uitblijven, met een prachtig gemeentehuis en natuurlijk het ijsstadion Thialf. Maar liefst de helft van de totale oppervlakte van Friesland bestaat uit water. Het Friese Merengebied bestaat uit 24 grote en kleine meren die onderling met elkaar zijn verbonden. En aan het IJsselmeer liggen gezellige havenstadjes, zoals Hindeloopen, Stavoren en Lemmer. Friesland kent ook een hoop kastelen, buitenplaatsen en landgoeden. Een van de indrukwekkendste is Poptaslot in Marssum.

Over Nederland bij u thuis
Nederland is mooi. We hebben een prachtige kustlijn, cultuurrijke steden en wonderschone natuurgebieden. Dat er zoveel moois is te ontdekken in ons eigen land komt goed uit, nu we het qua vakantie voorlopig dichterbij huis moeten zoeken. Om inspiratie op te doen of om gewoon te genieten van de meest bijzondere plekken van ons land, brengt MAX Nederland bij u thuis. Het programma bestaat grotendeels uit indrukwekkende luchtbeelden.

Nederland bij u thuis
Maandag 20 juli
Om 16.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX |Instagram.com/OmroepMAX_ |#Nederlandbijuthuis