Hilversum,
08
april
2021
|
10:01
Europe/Amsterdam

Live bij MAX: Ceremoniële commando-overdracht

Onno Eichelsheim wordt nieuwe hoogste baas van het leger.

Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer draagt op donderdag 15 april 2021 het commando over de Nederlandse Krijgsmacht over aan zijn opvolger luitenant-generaal Onno Eichelsheim. Daarmee wordt Eichelsheim de hoogste baas van het leger. MAX zendt deze Ceremoniële commando-overdracht in de Ridderzaal in Den Haag live uit, vanaf 14.00 uur op NPO 1.

De Nederlandse Strijdkrachten krijgen donderdag 15 april 2021 een nieuwe Commandant. Luitenant-admiraal Rob Bauer legt op die dag het CDS-schap neer en generaal Onno Eichelsheim neemt deze functie op zich. Dat gaat niet zomaar. De commando-overdracht gaat traditioneel gepaard met een militaire ceremonie. Daarbij overziet de minister van Defensie zelf de wisseling van de wacht van haar hoogste militaire commandant en belangrijkste militaire adviseur. De ceremonie wordt uitgevoerd door militairen afkomstig uit de vier krijgsmachtdelen.

Normaal vindt de commando-overdracht plaats op het Binnenhof, maar vanwege corona vormt de Ridderzaal dit keer het decor van een kleinere, aangepaste ceremonie. MAX is aanwezig en doet live verslag.

Ceremoniële Commandowisseling
Donderdag 15 april om 14.00 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire