Hilversum,
31
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Lils Mackintosh en Soundos el Ahmadi te gast in TinekeShow bij MAX

Lils Mackintosh en Soundos el Ahmadi te gast in TinekeShow bij MAX 

Hilversum, 31 december 2015 – Tineke de Nooij ontvangt volgende week in het NPO Radio 5-programma TinekeShow van MAX onder anderen zangeres Lils Mackintosh en comédienne Soundos el Ahmadi. 

Komende zaterdag, 2 januari 2016, start de nieuwe programmering op NPO Radio 5. Daarom is maandag 4 januari NPO Radio 5-presentator Hijlco Span te gast bij Tineke, want zijn oude programma Volgspot wordt nieuw leven ingeblazen. Het programma zal vol komen te zitten met theater, media en muziek van eigen bodem. Hijlco praat Tineke bij over zijn oude programma in een nieuw jasje. 

Dinsdag komt de Nederlandse jazz- en blueszangeres Lils Mackintosh langs. Meer dan veertig jaar stond ze op het podium, maar momenteel zit ze thuis op de bank: het gaat namelijk niet goed met haar gezondheid. Ze heeft al meer dan vijftien jaar last van reuma en inmiddels is het op haar longen geslagen. Ze heeft overal pijn en valt minimaal vier keer per dag flauw. Haar laatste hoop heeft ze gevestigd op behandelingen in een speciaal kuuroord. Daarom gaat er voor haar op 9 januari een crowdfundingactie van start op IJburg in Amsterdam. 

Woensdag is de Marokkaans-Nederlandse Soundos el Ahmadi te gast; ze is stand-up comedian bij Comedytrain. Daarnaast heeft ze in meerdere televisieprogramma’s en films gespeeld. Momenteel toert ze door het land met haar nieuwe cabaretvoorstelling Geboren met ervaring. 

Over TinekeShow 
TinekeShow is dagelijks te beluisteren op NPO Radio 5 Nostalgia, met daarin een studiogast, de ‘Blijmakers’, het spel ‘3-in-1’ en een vraag voor de luisteraars. NPO Radio 5 Nostalgia is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). 


MAX: TinekeShow 
Maandag 4 t/m vrijdag 8 januari 2016 
Van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5 
Presentatie: Tineke de Nooij 
www.TinekeShow.nl