Hilversum,
03
mei
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Liefde voor het Leven afl. 2 en 3 16&23-5-2014)

Hilversum, 24 april 2014 – Eeuwige liefde: bestaat het nog? In Liefde voor het Leven portretteert MAX vijf koppels die al jarenlang gelukkig getrouwd zijn. In de tweede aflevering, op 16 mei, blikken we terug op het 25-jarig huwelijk van Michel en Sophia uit Hoofddorp, vanaf de eerste vonk tot en met de ‘Zilveren Bruiloft’. In de derde aflevering, op 23 mei, blikken we terug op het huwelijk van Henk en Marga uit Eemnes dat al 25 jaar standhoudt, wat is hún geheim? Liefde voor het Leven is iedere vrijdag te zien rond 22.25 uur bij MAX op Nederland 1.

Aflevering 2: Michel en Sophia 16 mei om 22.25 uur op NED 1
Michel en Sophia uit Hoofddorp zijn al 25 jaar getrouwd, we herbeleven met hen de start van hun liefdesgeluk tot nu. We zien oude beelden van de trouwdag in Haarlem in 1988, beelden uit de tijd dat de kinderen zijn geboren en van gezinsvakanties. Michel en Sophia laten het schoolplein zien waar de eerste vonk oversloeg en het ouderlijk huis van Sophia waar ze elkaar bij de achterdeur hartstochtelijk zoenden als Michel zijn Sophia thuisbracht. Die kus doen ze nog eens dunnetjes over. Ze vertellen over de hartafwijking van Sophia en brengen een bezoek aan het graf van haar overleden tweelingzusje die kort na de geboorte gestorven is aan dezelfde hartkwaal. Michel en Sophia leven met de dag en genieten van elk moment en ze zijn heel blij dat ze 25 jaar samen zijn.

Aflevering 3: Henk en Marga 23 mei om 22.25 uur op NED 1
In de derde aflevering blikken we terug op het 25-jarige huwelijk van Henk en Marga uit Eemnes. We krijgen een uitgebreide fotoreportage te zien van hun trouwdag in 1988 in Haarzuilens. We gaan terug naar de tijd dat hun zoon Rick (1993) nog een baby was. Henk en Marga brengen een bezoek aan de school waar zij allebei werkten toen hun relatie begon. Ze nemen ons mee naar de plek van hun eerste kus: De Tafelberg in Blaricum. Deze kus doen ze elk jaar opnieuw en maken daar een foto van om het vast te leggen. Hun relatie staat bol van de rituelen en Henk en Marga vertellen hoe die rituelen de piketpalen zijn van hun huwelijk. Ze vertellen over hun dieptepunten: gezondheidsproblemen na de bevalling van Rick, het overlijden van de ouders van Henk en Marga’s ziekteproces tijdens haar diagnose borstkanker. En Marga verrast haar Henk met een optreden van het Ave Maria dat zij zelf voor hem zingt. Ze zijn dolgelukkig 25 jaar bij elkaar te zijn.

Over Liefde voor het Leven
In Liefde voor het Leven worden vijf koppels geportretteerd die hun zilveren, robijnen, gouden of zelfs diamanten bruiloft groots vieren. Samen met hen kijken we terug op goede en slechte tijden, de eerste ontmoeting, het ja-woord en tal van liefdevolle herinneringen. Elke aflevering staat één stel centraal. We zien hoe hun huwelijk destijds gevierd werd, horen muziek van toen en kijken mee in hun fotoboek en familie filmpjes. Ook spreken we met vrienden, kinderen en kleinkinderen over wat deze relatie zo bijzonder maakt. En we zijn getuige van hun jubileum dat zij samen met vrienden en familie uitbundig vieren.

 

MAX: Liefde voor het leven (5 afleveringen) 
Vanaf 9 mei, elke vrijdag rond 22.25 uur op NED 1 
www.omroepmax.nl/liefdevoorhetleven