Hilversum,
21
december
2018
|
14:57
Europe/Amsterdam

Leon Verdonschot en Kees Versluys bij MAX op NPO Radio 5

In de week van Kerst, van zaterdag 22 december tot en met vrijdag 28 december, staat er weer een hoop bijzonders op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Leon Verdonschot en Kees Versluys komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur
Jan Rietman start de vrolijke zaterdag van NPO Radio 5 met heel veel kerstmuziek, met in het bijzonder countrykerstmuziek. In deze Country Christmas-uitzending wordt de luisteraar meegenomen naar een winters Nashville. De mooiste kerstmuziek van de beste countryartiesten komt voorbij. En natuurlijk is er weer het Popduel, waarbij de luisteraars op de laatste plaat van Wekker-Wakker-Weekend! mogen stemmen. En er kunnen mooie prijzen gewonnen worden bij de Pianobar en het Introspel!

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur
Maandag belt Jeroen met André van Duin over Heel Holland Bakt. Hoe ging het er deze week aan toe in de tent en wie moest er naar huis? Op eerste kerstdag vertelt Omroep MAX-directeur Jan Slagter over het Trouw Kerstconcert, dat diezelfde middag wordt uitgezonden op NPO 1. Journalist Leon Verdonschot komt tweede kerstdag langs, hij maakte een documentaire over Rob de Nijs en daar vertelt hij graag over. Op vrijdag wordt de week, zoals altijd, afgesloten met cabaretier Roel C. Verburg, die een lied maakt op basis van een opvallend nieuwsbericht.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur
Op eerste kerstdag spreekt Bert Haandrikman met muziekkenner Vic van de Reijt over Nederlandstalige kerstliedjes. Ook belt hij met de jarige van de dag die op zijn mega-verjaardagskalender staat. Op tweede kerstdag vertelt Bert hoe het hem is bevallen op de kerstmarkt in Keulen, waar hij van terugkeerde met een lege portemonnee.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur
Op eerste kerstdag presenteert De MAX! een Ode aan de Doden. Artiesten die ons in 2018 zijn ontvallen krijgen in deze uitzending veel aandacht. Op tweede kerstdag is er een compilatie van MAX Proms te horen in De MAX!, onder andere de optredens van Hot Chocolate en London Beat zijn te horen.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur
Vrijdag ontvangt Tineke The LSB Experience, deze Nederlandse band heeft onder andere songs van Crosby Stills & Nash, The Beatles, Jackson Browne, The Doobie Brother, Paul McCartney en The Eagles op hun repertoire staan. Op vrijdag komt ook zanger Kees Versluys langs, hij zingt zijn beste Nederlandstalige nummers. Publiek is van harte welkom om deze uitzending bij te wonen. Aanmelden kan via tinekeshow.nl

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX! en Haandrikman! is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.radio | www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/HaandrikmanMAX | www.maxvandaag.nl