Hilversum,
28
mei
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Lekker Weertje op komst

Lekker Weertje seizoen 2: ‘weerfenomenen’

Hilversum, 28 mei 2015 - Lekker Weertje draait dit seizoen meer dan ooit om het weer. Lekker weer, slecht weer, maar vooral spraakmakend weer. Op dinsdag 2 juni om 21.20 uur start het enige seizoen waarin álle weertypen voorbijkomen: seizoen twee van Lekker Weertje.

Mooie locaties, luchtige gesprekken en populairwetenschappelijke openbaringen zijn de ingrediënten van het nieuwe seizoen van Lekker Weertje. Waar andere programma’s stoppen als de weersomstandigheden bar worden, gaan Philip en Erwin door. Ze staan op plekjes waar je hart van gaat zingen. Zoals Philip Freriks zegt in de eerste aflevering: „Mooi hè, dit is het einde van de Zeeuwse wereld. Nog even Erwin en je begint het Wilhelmus te zingen”. In weer en wind onderzoeken ze de kracht van de wind, blikseminslag en het zonlicht. Ze maken een zonsverduistering mee, volgen de sporen van Nederlandse tornado’s en ervaren windkracht 12.

Kortom, wie denkt dat het Nederlandse weer maar een beetje aanmoddert heeft het mis. Lekker Weertje is dit seizoen één en al weerfenomeen.

Aflevering 1 - 2 juni om 21.20 uur 
In dit tweede seizoen van Lekker Weertje gaan Erwin Kroll en Philip Freriks op zoek naar spraakmakend weer. En aflevering één begint meteen heftig. Op zoek naar de wind staan de heren met een dikke windkrachtstorm op het westelijkste puntje van Nederland, duiken ze in de schipbreuk van VOC schip Het Vliegend Hart en proberen ze zich staande te houden in windkracht 12. Gelukkig is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de buurt als Philip een onverwachte duik neemt in de Noordzee.

Aflevering 2 - 9 juni om 21.20 uur 
Erwin Kroll en Philip Freriks gaan op zoek naar de échte koude winter. Ze halen herinneringen op aan die ene winter dat zelfs de Noordzee bevroren was, treuren mee met één van de vele ijsclubs in ons land en zoeken een verklaring voor de warme winters van tegenwoordig. Tot slot willen ze antwoord op de vraag: als het nauwelijks meer vriest of sneeuwt, waarom hebben de treinen dan toch zo veel last van de winter?

MAX: Lekker Weertje (6 afleveringen)
Vanaf 2 juni elke dinsdag
Om 21.20 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl