Hilversum,
18
december
2018
|
13:37
Europe/Amsterdam

Lee Towers op 7 januari in Recht van Spreken

Maandag 7 januari om 21.10 uur op NPO 2

Zanger Leen Huijzer alias Lee Towers is inmiddels 72 jaar oud, maar peinst niet over stoppen. “Ik heb van mijn hobby mijn werk en mijn droom kunnen maken”, aldus Lee in het MAX-programma Recht van Spreken, dat op 7 januari 2019 om 21.10 uur op NPO 2 wordt uitgezonden. In Recht van Spreken blikken prominente Nederlanders samen met presentatrice Elles de Bruin terug op hun leven en carrière. 

Leen Huijzer brak in 1975 door toen presentator Willem Duys hem toevallig op de radio hoorde. Als gevolg daarop nodigde Duys hem uit voor zijn televisieprogramma. Leen was tot die tijd onderhoudsbankwerker in Bolnes, onder de rook van Rotterdam.

Een stormachtige carrière volgde. Lee Towers wist vanaf 1984 vijftig keer Ahoy vol te krijgen. “Ik werd voor achterlijk versleten. Mensen zeiden: hij denkt zeker dat ie in Amerika is, maar ik dacht: in elk zichzelf respecterend land treden grote artiesten in grote concertzalen op. Alleen in Nederland zou dat niet kunnen?”

Lee Towers groeide op in arm, streng religieus gezin in Bolnes. “We hebben geleerd thuis te overleven. Als de kinderbijslag binnenkwam, dan werd de bakker, de groenteboer en de slager afbetaald”. Met veel doorzettingsvermogen – “believe in your dreams”- wist Lee Towers het tot een groot Nederlands zanger te schoppen.

Ex-Feyenoordvoetballer Dirk Kuyt zegt daarover in Recht van Spreken: “Keihard werken en het maximale uit je zelf halen om zo ambities te verwezenlijken. Lee en ik hebben dat beiden gedaan in ons vak.”

Recht van Spreken - Lee Towers
Maandag 7 januari
Om 21.10 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.omroepmax.nl