Hilversum,
03
december
2021
|
09:40
Europe/Amsterdam

Langs de Maas: aflevering 3

Vrijdag 10 december

Op vrijdag 10 december zendt MAX om 19.55 uur op NPO 2 aflevering 3 van Langs de Maas uit. In het programma volgt Huub Stapel Europa’s meest verrassende rivier: de Maas. Tijdens zijn reis laat hij de Maas in al haar facetten zien: van geschiedenis tot natuur, economie, couleur locale en cultuur.

Aflevering 3: Vrijdag 10 december, 19.55 uur, NPO 2
Huub volgt de Maas door de Belgische Ardennen. Dit is het gebied van de staalindustrie. Vroeger bracht dit gebied grote rijkdom, maar nu oogt het vervallen. In Dinant ging in 1969 een bus vol Nederlandse toeristen te water. Huub ontmoet een duiker die bij deze ramp betrokken was. Vervolgens vaart Huub langs Île de Dave, een prachtig natuureiland in de Maas.

Huub Stapel werd geboren in het aan de Maas gelegen Tegelen. De Maas is een heel invloedrijke rivier: Frankrijk, België en Nederland hebben hun huidige vorm aan haar te danken. Waar was de rivier allemaal getuige van? En welke geschiedenis sleurt ze met zich mee? In Langs de Maas zoekt Huub antwoord op deze vragen. Hij vertelt historische en verbazingwekkende verhalen en ontmoet mensen die, net als hij, het Maaswater door hun bloed hebben stromen.

Interactieve kaart
Op de interactieve website MAXVandaag.nl/LangsdeMaas stippelt MAX een route uit langs de Maas, samen met de kijker! Want voor dit seizoen zijn we op zoek naar onontdekte parels, fijne herinneringen of prachtige foto’s van de Maas. Omroep MAX verzamelt de ervaringen en plaatst ze op de interactieve kaart. Zo creëert MAX een lange sliert van verhalen en herinneringen ‘Langs de Maas’.

Langs de Maas
Vrijdag 10 december
Om 19.55 uur op NPO 2
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX