Hilversum,
22
februari
2018
|
10:15
Europe/Amsterdam

Laatste seizoen Dokter Deen 1 maart van start bij MAX!

Met nieuwe acteurs Maartje van de Wetering, Maartje Remmers en Mingus Dagelet

Het spiksplinternieuwe en laatste seizoen van Dokter Deen is vanaf volgende week eindelijk te zien bij MAX. Vanaf 1 maart wordt de kijker elke donderdag om 20.30 uur op NPO 1 meegenomen in het leven van de Vlielandse huisartsenfamilie Deen. Nieuwe acteurs dit seizoen zijn Maartje van de Wetering, Maartje Remmers en Mingus Dagelet.

Het derde seizoen van Dokter Deen eindigde met een hartaanval van Maria Deen op het strand, middenin een speech waarin ze Oscar ten huwelijk wilde vragen. Leeft ze nog? Na een kort vervolg op seizoen drie, speelt de rest van het vierde seizoen zich vier jaar later af.

Over Dokter Deen seizoen 4
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt uit de doeken gedaan hoe het is afgelopen met Maria Deen. Ze moet een zware operatie ondergaan en de afloop daarvan is onzeker. Vier jaar later hebben Maria’s zoon Robbert en zijn vriendin Pip de huisartspraktijk overgenomen. Maria’s dochter Isa en haar man Freek, de dominee, hebben hun intrek genomen in het huis van Dokter Deen. Daar zorgen ze voor Femke, het kind van Maria’s derde kind Wendy, en voor Moeder Deen.Het is onduidelijk hoe het met Maria is en of ze nog leeft. Moeder Deen vraagt er voortdurend naar, maar iedereen geeft haar een ander antwoord. Moeder Deen is ervan overtuigd dat ze dood is. De geestestoestand van Moeder Deen gaat hard achteruit. Isa wil haar het liefst naar een verzorgingshuis sturen, maar Moeder Deen wil daar niets van weten. Isa’s huwelijk met Freek is sleets geworden. Ze hebben het veel te druk met het zorgen voor anderen. Wendy studeert in Utrecht diergeneeskunde. Met de gezondheid van hun oom Jan Barendtsz gaat het slecht. En dan gebeurt er iets totaal onverwachts…

Vlievlogs
Dokter Deen-personage Isa Kramer (Markoesa Hamer) plaatst iedere maandag, woensdag én vrijdag een nieuwe vlog op YouTube en MAX Vandaag! In haar Vlievlogs laat Isa zien hoe het is om op een Waddeneiland te wonen en wat het betekent om dochter van de bekende Dokter Deen te zijn.

Cast
O.a. Maria Deen (Monique van de Ven), Moeder Deen (Pleuni Touw), Isa (Markoesa Hamer), Robbert (Jelle de Jong), Wendy (Lisa Smit), Oscar (Leopold Witte), Heleen (Liz Snoijink), Gerda (Rian Gerritsen), Sven (Huub van der Lubbe), Freek (Oren Schrijver), Pip (Abbey Hoes), Bart Vos (Bram van der Vlugt), Zola (Maartje van de Wetering), Eva (Maartje Remmers) en Otis Monk (Mingus Dagelet).

Edwin de Vries is het brein achter Dokter Deen en schreef alle afleveringen samen met Simone Kome van Breugel. Hij is de hoofdregisseur, naast Ineke Houtman en Monique van de Ven.

Dokter Deen is geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland in samenwerking met Omroep MAX.

Dokter Deen: seizoen 4
Vanaf donderdag 1 maart
Om 20.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/dokterdeen | @DokterDeen | #dokterdeen