Hilversum,
14
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Laatste aflevering van MAX Maakt Mogelijk van dit seizoen

Laatste aflevering van MAX Maakt Mogelijk van dit seizoen

Hilversum, 14 december 2015 – Vrijdag 18 december zendt MAX om 17.55 uur op NPO 2 de laatste aflevering van MAX Maakt Mogelijk van dit seizoen uit. In deze uitzending laat MAX Maakt Mogelijk de wens van Jacqueline en Sonja in vervulling gaan en vraagt het programma aandacht voor de ouderen in Centraal- en Oost-Europa. Ook gaat Jan Slagter naar Ethiopië om te kijken hoe het daar nu gaat met de door MAX Maakt Mogelijk opgezette thuiszorg.

Jacqueline en Sonja werken als activiteitenbegeleiders op een gesloten afdeling voor dementeren in een verzorgingshuis in Maassluis. Dagelijks zorgen zij ervoor dat de 26 bewoners actief blijven. Dit doen ze door de bewoners zelf te laten koken, te haken, te puzzelen en ga zo maar door. Al deze activiteiten vinden plaats binnenshuis, en dat terwijl het gebouw een groot maar leegstaand dakterras heeft. De grote wens van Jacqueline en Sonja is om van deze kale plek een belevingsterras te maken, maar helaas is daar geen geld voor. Daarom komt MAX Maakt Mogelijk in actie! 

Tijdens de winter van 2015-2016 vraagt MAX Maakt Mogelijk wederom aandacht voor de straatarme, hulpbehoevende ouderen in Centraal- en Oost-Europa. Elk jaar zijn deze ouderen weer bang voor de bijtende kou die komen gaat. Temperaturen van min 20-25 graden zijn in Centraal- en Oost-Europa geen uitzondering en duizenden ouderen in dit deel van Europa kunnen zich niet weren tegen de meedogenloze weersomstandigheden. Sinds 2010 helpt MAX Maakt Mogelijk zo'n 2.500 tot 3.000 ouderen in deze regio aan brandstof, voedselpakketten, extra dekens, warme kleding en worden de ouderen geholpen met het tochtdicht maken van de huisjes.

Ook gaat Jan terug naar Ethiopië. Vorig jaar bezocht hij de sloppenwijken van hoofdstad Addis Abeba. Daar ontmoette hij zieke en ondervoede ouderen die weggestopt waren in stinkende, vochtige krotten. Samen met de kijker wilde MAX Maakt Mogelijk hier thuiszorg opzetten, zodat de ouderen niet meer hoefden te bedelen om te eten. Dat is gelukt! De ouderen vertellen zelf hoe het nu met ze gaat.


Tijd voor MAX Maakt Mogelijk
Vrijdag 18 december 2015
Om 17.55 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl