Hilversum,
01
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Laatste aflevering Bed&Breakfast (11-4-2014)

 

Hilversum, 6 maart 2014 - In de laatste aflevering van dit seizoen logeren de gasten in de Gelderse Achterhoek, in het Zuid-Limburgse Margraten en in de gemeente Peel en Maas in Noord-Limburg.

Aart en Anna runnen sinds anderhalf jaar een Bed&Breakfast in de Achterhoek. Ze leerden elkaar zeven jaar geleden kennen via internet. De afgelopen jaren hebben de twee biologen de omliggende weilanden omgetoverd tot een natuurtuin. In de natuurtuin worden ze gelijk aan het werk gezet. Ze gaan namelijk zelf de ingrediënten verzamelen voor een high tea in de theeschenkerij. En hebben ze een beetje zin in de ‘early-bird-wandeling’, de volgende morgen?

In een traditioneel Zuid-Limburgs vakwerkboerderij in Margraten runt Natascha haar B&B vol kunst. Natascha is keramiste en heeft een atelier en een galerie waar ze naast haar eigen werk ook het werk van andere kunstenaars exposeert. Natascha neemt haar gezelschap mee naar het Limburgse heuvellandschap. Na de wandeling is het tijd voor het echte werk: ze gaan keramiek maken.

De laatste logeerpartij is op de boerderij van Wiel en Annie, op de grens van Midden- en Noord-Limburg, in Peel en Maas. Terwijl Wiel de tuin onderhoudt en de dieren verzorgt, runt Annie de B&B grotendeels in haar eentje. Annie is een vrouw met vele hobby’s en interesses. Ze houdt van poppen. Haar verzameldrift is zelfs zo uit de hand gelopen dat ze een heus poppenmuseum is begonnen op het erf!

Over Bed&Breakfast
Logeren in een Bed&Breakfast is populair en het aantal is groeiende. Maar als iedereen in zijn eigen huis betalende gasten mag ontvangen, hoe weet je dan bij welke Bed&Breakfast je waar voor je geld krijgt? Iedere week testen drie Bed&Breakfast-eigenaren elkaars ondernemingen.

MAX: Bed&Breakfast (7 afleveringen)
vrijdag 11 april om 21.25 uur op NED 1
www.omroepmax.nl/bedenbreakfast