Hilversum,
14
augustus
2018
|
15:07
Europe/Amsterdam

Laat mij maar lopen - info afl. 3 en 4

15 en 22 august

Op woensdag 15 en 22 augustus om 21.30 uur zendt MAX op NPO 1 het nieuwe programma Laat mij maar lopen uit. MAX volgt hierin zeven mensen die in drie weken 500 kilometer van de

Aflevering 3 - Woensdag 15 augustus om 21.30 uur op NPO 1De wandelaars zijn over de helft, ze hebben al meer dan 250 kilometer gelopen en Santiago de Compostela komt steeds dichterbij. In aflevering drie zit de schrik er goed in. Een bosbrand komt gevaarlijk dichtbij en onze pelgrims vertrekken in het holst van de nacht noodgedwongen uit de albergue van Asturianos. Carlos gaat naar de dokter, hij heeft blaren en last van zijn schenen. De grote vraag is: kan hij verder kan lopen? En San is verdwaald, maar wordt na een zware dag feestelijk onthaald door de bewoners van het kleine plaatsje Campobecceros.

Aflevering 4 - Woensdag 22 augustus om 21.30 uur op NPO 1Nog maar een paar dagen en dan komen San, Marcella, Fleur, Sylvia, Cees, Louise en Carlos aan op hun eindbestemming: Santiago de Compostela. In deze laatste aflevering van Laat mij maar lopen houden de pelgrims het niet droog, voor het eerst sinds de start van hun tocht mogen de regenjassen aan. Vanuit Ourense wacht onze wandelaars een heftige klim met een stijgingspercentage van maar liefst 21 procent. Er wordt overnacht in het prachtige klooster van Oseira en Marcella ontmoet de excentrieke César die een donativo runt in het piepkleine dorpje Reguengo. En Cees, San en Carlos komen zingend aan bij de kathedraal in Santiago de Compostela.

 

 

 

Over Laat mij maar lopen
Zeven mensen, zeven verhalen en een zware wandeltocht naar Santiago de Compostela. In Laat mij maar lopen volgt MAX zeven lopers die in drie weken deze wereldberoemde pelgrimsroute lopen. Zonder enkele vorm van luxe: ze zijn slechts uitgerust met een rugzak en een paar goede wandelschoenen.

 

Mariska van der Klis (bekend als Mariska Hulscher) kwam als fervent camino-loopster op het idee voor het programma tijdens één van haar wandeltochten: “Het bijzondere van het lopen van een camino is dat naast de enorme lichamelijke inspanning, het ook heel ontspannend werkt, bijna verlichtend. Je loopt in de prachtige natuur, geniet van intens lekker eten en drinken en ontmoet zo veel bijzondere mensen met indrukwekkende levensverhalen. Dat gaan we ook zien in Laat mij maar lopen.”