Hilversum,
10
augustus
2018
|
15:03
Europe/Amsterdam

Laat mij maar lopen - aflevering 3

Woensdag 15 augustus om 21.25 uur op NPO 1

Op woensdag 15 augustus om 21.25 uur zendt MAX op NPO 1 aflevering drie van het programma Laat mij maar lopen uit. MAX volgt zeven mensen die in drie weken 500 kilometer van de wereldberoemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lopen.

De wandelaars zijn over de helft, ze hebben al meer dan 250 kilometer gelopen en Santiago de Compostela komt steeds dichterbij. In aflevering drie zit de schrik er goed in. Een bosbrand komt gevaarlijk dichtbij en de pelgrims vertrekken in het holst van de nacht noodgedwongen uit de albergue van Asturianos. Carlos gaat naar de dokter; hij heeft blaren en last van zijn schenen. De grote vraag is: kan hij verder kan lopen? En San is verdwaald, maar wordt na een zware dag feestelijk onthaald door de bewoners van het kleine plaatsje Campobecceros.

Over Laat mij maar lopen
Zeven mensen, zeven verhalen en een zware wandeltocht naar Santiago de Compostela. In Laat mij maar lopen volgt MAX zeven lopers die in drie weken deze wereldberoemde pelgrimsroute lopen. Zonder enkele vorm van luxe: ze zijn slechts uitgerust met een rugzak en een paar goede wandelschoenen.

Mariska van der Klis (bekend als Mariska Hulscher) kwam als fervent camino-loopster op het idee voor het programma tijdens één van haar wandeltochten: “Het bijzondere van het lopen van een camino is dat naast de enorme lichamelijke inspanning, het ook heel ontspannend werkt, bijna verlichtend. Je loopt in de prachtige natuur, geniet van intens lekker eten en drinken en ontmoet zo veel bijzondere mensen met indrukwekkende levensverhalen. Dat gaan we ook zien in Laat mij maar lopen.”

Laat mij maar lopen
Woensdag 15 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1

www.maxvandaag.nl #Laatmijmaarlopen | @OmroepMAX | Facebook.nl/OmroepMAX