Hilversum,
02
augustus
2018
|
13:46
Europe/Amsterdam

Laat mij maar lopen - aflevering 2

Woensdag 8 augustus om 21.25 uur op NPO 1

Op woensdag 8 augustus om 21.25 uur zendt MAX op NPO 1 aflevering twee van het programma Laat mij maar lopen uit. MAX volgt zeven mensen die in drie weken 500 kilometer van de wereldberoemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lopen.

De eeuwenoude pelgrimstocht naar Santiago de Compostela is voor veel mensen een manier om iets te verwerken. Het overlijden van dierbare, een nare scheiding, of een burn-out. Ook de wandelaars in het MAX-programma Laat mij maar lopen hebben zo hun eigen reden om drie weken uit een rugzak te leven. In de tweede aflevering wacht de pelgrims een pittige klim, vertelt Louise over de impact van de ziekte van haar man op haar gezin en worden de wandelaars blij verrast met een heerlijk pelgrimsmenu van ''de beste kok van Spanje'': Teo.

Over Laat mij maar lopen
Zeven mensen, zeven verhalen en zware wandeltocht naar Santiago de Compostela. In Laat mij maar lopen volgt MAX zeven lopers die in drie weken deze wereldberoemde pelgrimsroute lopen. Zonder enkele vorm van luxe: ze zijn slechts uitgerust met een rugzak en een paar goede wandelschoenen.

Mariska van der Klis (bekend als Mariska Hulscher) kwam als fervent camino-loopster op het idee voor het programma tijdens één van haar wandeltochten: “Het bijzondere van het lopen van een camino is dat naast de enorme lichamelijke inspanning, het ook heel ontspannend werkt, bijna verlichtend. Je loopt in de prachtige natuur, geniet van intens lekker eten en drinken en ontmoet zo veel bijzondere mensen met indrukwekkende levensverhalen. Dat gaan we ook zien in Laat mij maar lopen.”

Laat mij maar lopen
Woensdag 8 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1

www.maxvandaag.nl | #Laatmijmaarlopen | @OmroepMAX