Hilversum,
26
april
2017
|
14:06
Europe/Amsterdam

Kunstenaar Herman Verheul ontvangt Tineke Trofee

Zojuist ontving kunstenaar Herman Verheul de Tineke Trofee uit handen van MAX-presentatrice Tineke de Nooij in haar eigen TinekeShow. Verheul ontvangt de trofee vanwege zijn jarenlange gepassioneerde begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking bij het maken van kunst

De prijs, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, gaat naar een vijftigplusser die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving, op wat voor manier dan ook. Vorig jaar ontving Tineke de Nooij zelf de eerste Tineke Trofee uit handen van MAX-directeur Jan Slagter.

Verheul is kunstenaar en begeleider van mensen met een verstandelijke beperking bij Amerpoort in Baarn, waar hij al 36 jaar werkt. Als een van de eersten organiseerde hij destijds in Utrecht een expositie van werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Tineke de Nooij is groot fan van Verheul: “Al jaren bewonder ik kunstschilder Herman Verheul om wat hij doet met zijn pupillen van Amerpoort. Het resulteerde in gepassioneerde, met liefde geschilderde schilderijen, serviezen en kunstagenda’s. Deze kunst vol fantasie van deze mensen met een verstandelijke beperking hing al op veel tentoonstellingen, zelfs in New York. Herman is in staat deze leerlingen het meest creatieve uit zichzelf te laten halen en gelukkig en trots te laten zijn op wat ze presteren.”

Verheul was blij verrast met de trofee: Ik vind het ontzettend leuk dat je mij de eer geeft om mij en de kunstenaars deze trofee toe te kennen

Tineke de Nooij en Herman Verheul zijn vandaag te gast bij de MAX-programma’s Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 en bij Hallo Nederland om 18.30 uur op NPO 2 .

Over Amerpoort
Amerpoort werkt aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. De zorgorganisatie werkt daaraan met cliënten en iedereen die voor hen belangrijk zijn: familie, buren en vrijwilligers. Zodat zij net als anderen mee kunnen doen in de samenleving.

TinekeShow
Elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur
Op NPO Radio 5

www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/TinekeShow | #TinekeShow |@TinekeShow