Hilversum,
13
januari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kritische collega’s in een nieuw seizoen Bed & Breakfast

Kritische collega’s in een nieuw seizoen Bed & Breakfast

Hilversum, 13 januari 2016 - Op vrijdag 19 februari start bij MAX om 21.30 uur op NPO1 een nieuw seizoen van Bed & Breakfast. Wederom logeren drie stellen allemaal één nacht in elkaars B&B; ieder vaasje, gordijntje en kussentje wordt aan een grondig onderzoek onderworpen. Dit seizoen nemen we onder andere een kijkje in de Bed & Breakfast van zanger Anton van de D!kdakkers. Hij scoorde een gigantische hit met “Cowboys en Indianen”. Kortom, bijzondere eigenaren en eigenaardige B&B’s in een gloednieuw seizoen!

Ook in het vijfde seizoen van het MAX-programma beoordelen Bed & Breakfast-eigenaren elkaars B&B en betalen uiteindelijk wat zij hun verblijf waard vonden. Aan het eind van elke aflevering krijgen de eigenaren te horen welke onderneming als beste wordt beoordeeld. Omdat elke vorm van kritiek al snel persoonlijk wordt als je bedrijf houdt in je eigen huis, waar alles is ingericht met liefde en naar eigen smaak, lopen de emoties soms hoog op.

Zoals altijd worden ook dit seizoen B&B’s door het hele land bezocht: bijzonder slaapplekken worden uitgelicht, de omgeving wordt verkend en de eigenaren proberen de andere koppels zo goed mogelijk in de watten te leggen. In de eerste aflevering logeren de B&B-houders in het Overijsselse Dedemsvaart, in een Bed & Breakfast voor mens en dier: eigenaren Anton en Gert zitten in de show- én paardenbusiness. De heren nemen hun gasten mee in de wereld van cowboys en indianen; Anton had in 2009 de “Kom pak je lasso maar”-hit met het muzikale duo de D!kdakkers. De tweede dag overnachten de deelnemers in Groningen stad, waar ze kunst maken met eigenaresse Antje en ze – niet tot ieders genoegen – zelf de ontbijttafel mogen dekken. Vervolgens reizen ze door naar Blauwestad in diezelfde provincie, waar alles spik en span is en gastvrouw Hetty met een belletje oproepbaar blijkt.

De tweede aflevering is volledig Gelders. De B&B-houders belanden in Arnhem in een monumentale stadsboerderij waar koud warm is en andersom. De gasten slapen vervolgens bij een sprookjesachtige tuin in Oldebroek en doen verder een poging een rivier te bevaren met een ouderwetse ‘Berkelzomp’; dat verloopt niet zonder problemen.

Ook het Friese Franeker, het Drentse Nieuw-Amsterdam, het Overijsselse Kampen en Ommen, het Noord-Hollandse Winkel en Schoorl, het Zuid-Hollandse Moerkapelle, het Limburgse Maastricht, Vijlen en Heerlen, het Utrechtse Spakenburg en de gemeente Noordoostpolder in Flevoland worden aangedaan dit seizoen. Mis het niet!


Bed & Breakfast
Vanaf vrijdag 19 februari 2016
Om 21.30 uur op NPO 1
www.omroepmax.nl