Hilversum,
08
februari
2018
|
14:22
Europe/Amsterdam

Kritische b&b-collega's in een nieuw seizoen Bed & Breakfast

Donderdag 15 februari rond 21.25 uur op NPO 1 gaat het nieuwe seizoen van Bed & Breakfast van start. In de eerste aflevering logeren de b&b-houders in een historisch pand, onder straatniveau én in kleurrijke kamers. De binnenstad van Rotterdam, een oud dijkhuis in Gelderland en een vliegtuig in een achtertuin in Noord-Brabant zijn de logeerplekken in aflevering twee. Wie heeft de beste b&b?

Aflevering 1 – 15 februari om 21.20 uur op NPO 1
Het seizoen begint in Utrecht, waar de b&b-houders logeren in een historisch pand aan de Vecht. In deze voormalige buitenplaats kunnen gasten ervaren hoe rijke stadsbewoners vroeger hun vrije tijd doorbrachten. De tweede b&b bevindt zich in onze hoofdstad. Hier duiken de b&b-collega’s in het verleden van Amsterdam en slapen ze onder straatniveau. De aflevering wordt afgesloten in Noord-Brabant, waar de b&b-houders een bezoek brengen aan het plaatselijke klooster. De nacht brengt het gezelschap door in kleurrijke kamers, die door de eigenaresse zijn gedecoreerd en ingericht. Om voedselverspilling tegen te gaan, dienen gasten vóór het ontbijt een keuzelijst in te vullen. Natuurlijk zijn er altijd gasten die dan toch de hele lijst aankruisen.

Aflevering 2 – 22 februari om 21.20 uur op NPO 1
In de tweede aflevering overnachten de b&b-houders in de binnenstad van Rotterdam en in een oud dijkhuis in Gelderland. De groep eindigt in een heus vliegtuig in een achtertuin in Noord-Brabant. In Rotterdam spendeert het gezelschap de middag op het water. Eerst in een watertaxi en daarna op een cruiseschip. In Gelderland krijgen de gasten een rondleiding door een kasteel en nemen ze deel aan een middeleeuwse muzieksessie. Tot slot leren ze in Noord Brabant alles over wijn: hoe maak en proef je het nou eigenlijk?

Bed & Breakfast (zeven afleveringen)
Vanaf donderdag 15 februari rond 21.25 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

#benb | @bnbMAX