Hilversum,
04
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Koos van Dijk en Roel Vente volgende week te gast in TinekeShow bij MAX

Koos van Dijk en Roel Vente volgende week te gast in TinekeShow bij MAX 

Hilversum, 4 september 2015 – Het NPO Radio 5-programma TinekeShow van MAX ontvangt volgende week weer spraakmakende gasten. Tineke de Nooij is ziek, dus de presentatie is deze week in handen van Jan Rietman. 

Maandag is Koos van Dijk, bekend geworden als de manager van Herman Brood, te gast. Hij komt vertellen hoe landgoed Altembrouck vanaf 11 september 2015 drie weken lang zal worden omgetoverd voor een hommage aan de Nederlandse rocklegende en kunstenaar Herman Brood. 

Dinsdag zijn Corrie de Koster en Aart Kleijer te gast. In de documentaire Verlegen Om Woorden worden mensen geportretteerd die de strijd zijn aangegaan met hun laaggeletterdheid. Schoonmaakster Corrie de Koster is één van deze mensen. Samen met Aart van de ‘Vakbond voor Laaggeletterden’, Stichting ABC, doet ze haar verhaal. 

De Marokkaanse acteur en economiedocent Abbie Chalgoum speelt de rol van Jezus in de Tegelse Passiespelen. Een Marokkaan die Jezus speelt? Bedreigingen vielen hem ten deel. Tegenwoordig gaat hij onder politiebegeleiding naar toneel, maar hij zet door. Woensdag vertelt hij hierover bij Jan. 

Donderdag is Roel Vente te gast. De oud-musicalproducent is tegenwoordig directeur van Schouwburg Het Park in Hoorn. 

Vrijdag is een speciale dag voor NPO Radio 5: de stemperiode van de Evergreen Top 1000 wordt dan feestelijk afgesloten. Luisteraars kunnen langskomen op deze stemfinaledag. Elk uur schuift een Bekende Nederlander aan met zijn of haar evergreens. 

Over TinekeShow 
TinekeShow is elke werkdag te beluisteren op NPO Radio 5 Nostalgia, met daarin een studiogast, de ‘Blijmakers’, het spel ‘3-in-1’ en een vraag voor de luisteraars. NPO Radio 5 Nostalgia is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). 


MAX 
TinekeShow 
7 september t/m 11 september 2015 
Van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5 
www.TinekeShow.nl