Hilversum,
04
mei
2018
|
15:50
Europe/Amsterdam

Komend weekend te gast in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX

Komend weekend te gast in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX

Hilversum, 4 mei - Op zaterdag 5 en zondag 6 mei zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend gaat het onder meer over de pensioendocumentaire Zwarte Zwanen van Cees Grimbergen, waarvan MAX maandag het zevende deel op NPO 2 uitzendt. Ook staat het programma samen met OVT-presentator Jos Palm stil bij 200 jaar Karl Marx. De Perstribune ontvangt op zondag Özcan Akyol en Erik Braal.

Nieuwsweekend – zaterdag 5 mei van 08.30 – 11.00 uur, NPO Radio 1

Mieke is met vakantie en daarom presenteert Tessel Blok komende zaterdag naast Peter de Bie. Zij ontvangen onder anderen Cees Grimbergen om te praten over zijn pensioendocu Zwarte Zwanen. Aanstaande maandag zendt MAX daarvan het zevende deel uit, getiteld Dokken en Zwijgen.

Uit een enkele stamcel hebben wetenschappers een volwaardige muis weten laten groeien. In Nieuwsweekend een gesprek met geneticus Hans Clevers over de stand van onderzoek naar stamcellen. Wat weten we en welke toepassingen van die kennis is er mogelijk?

Tekenaar Siegfried Woldhek maakte een boekje waarin hij iedereen uitnodigt te doen wat hij het liefst doet: tekenen. Hij vertelt er over in Nieuwsweekend.

De jaren 90 zitten in het verdomhoekje, omdat velen met het beschuldigende vingertje wijzen naar dit decennium. Het zou de bakermat zijn van alle problemen waar ons land en wij allen nu mee te maken hebben. Historicus Rutger van der Hoeven beweert juist dat de jaren ’90 het beste decennium ooit was.

Tessel en Peter staan stil bij 200 jaar Karl Marx, naar aanleiding van zijn geboorte op 5 mei 1818. OVT-presentator Jos Palm vertelt over de man die de wereld veranderde.

Kees Boonman schijnt in zijn wekelijkse rubriek zijn licht over de Europese politiek, de Brusselse zucht naar geld en de houdbaarheid van de harde weigering van Nederland om meer te betalen.

De Perstribune Zondag 6 mei van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1

Özcan Akyol is onder andere columnist voor het AD, Hard Gras en de VARAgids. Hij is ook een graag geziene gast in talkshows als De Wereld Draait Door en Studio Voetbal. Voor de VPRO maakte hij eerder het programma De neven van Eus waarin hij op zoek gaat naar zijn roots in Turkije. Özcan geeft nu in het NTR-programma De Klas tieners tips over het opvoeden van kinderen. Hij is van mening dat zijn eigen ouders niet in staat waren om kinderen te krijgen.

In De Perstribune is ook Erik Braal te gast. Hij is coach van de succesvolle basketbalploeg Donar uit Groningen. Ze zijn de onbetwiste nummer 1 van ons land, maar internationaal staan ze ook hun mannetje. Zo bereikte Braal met zijn ploeg de halve finale tijdens de Europa Cup. Dat is een Nederlandse ploeg in jaren niet meer gelukt. 

In Kassie Kijken beschouwt recensent Ron Vergouwen de scheidslijn tussen soap en documentaire en in de rubriek Het Mediacircus dit keer aandacht voor het gebruik van drones in tv-programma’s.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekendwww.facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl