Hilversum,
20
juli
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

Komend weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX

Op zaterdag 21 en zondag 22 juli zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend gaat het onder meer over de uitspraken van minister Blok en het warme weer. De Perstribune ontvangt zondag Lodewijk Hoekstra en Kirsten Wild.

Nieuwsweekend - Zaterdag 20 juli van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
De noodtoestand is opgeheven in Turkije. Wat is het gevolg voor de Turkse samenleving dat vele tienduizenden leraren, rechters, advocaten, journalisten, ambtenaren, militairen en politieagenten in de cel verdwenen? Hoe het land er nu voor staat, bespreken Tessel en Peter met Fréderike Geerdink, journalist en Turkije-kenner.

De uitspraken van minister Blok zorgden deze week voor opschudding. De juistheid van zijn uitspraak over de mislukte multiculturele samenleving in Suriname leggen Tessel en Peter onder de loep met de in Suriname geboren en getogen Noraly Beyer.

Filosoof Lammert Kamphuis pleit voor een weergaloos leven. Maar hoe dat moet, hoef je niet in je uppie uit te zoeken. In zijn boek biedt hij ruim tweeduizend jaar filosofie in hapklare brokken als steun in de rug.

Volgende week wordt het tropisch warm. Vooral voor ouderen iets om tegenop te zien. Zij zijn kwetsbaar, net als baby’s. Maar wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam als de warmte toeslaat? Wat zijn de zwakke plekken en waar treedt het gevaar op? Hoofd geriatrie van het UMC Utrecht, Marielle Emmelot, schuift aan.

Dat en meer in Nieuwsweekend, dat zaterdagochtend gepresenteerd wordt door Tessel Blok en Peter de Bie.

De Perstribune – Zondag 21 juli van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Lodewijk Hoekstra, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is al jarenlang dé televisietuinman van Nederland. Deze week werd bekend dat hij de overstapt maakt naar SBS6, waar hij de presentator wordt van De Grote Tuinverbouwing. Eerder was hij onder meer tuinman bij Eigen Huis en Tuin. In De Perstribune vertelt Hoekstra over zijn tv-ambities, zijn ambities voor de vergroening van Nederland én hij geeft natuurlijk tips om in tijden van droogte je tuin levend te houden.

Kirsten Wild, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is net terug van de Giro Rosa, waar ze met overmacht een etappe won. Eerder dit jaar werd ze drie keer wereldkampioen op de baan. Nu maakt Wild zich op voor het EK van de baan. In de sprint is bijna niemand sneller dan Wild. In De Perstribune vertelt Wild over haar sprintersbenen en haar weerzin tegen Alpencols.

Mediajournalist Ron Vergouwen gaat deze zomer op bezoek bij mensen die een belangrijke rol vervullen áchter de schermen van de media. Deze week is hij bij radiotechnicus Paul Raaijman. In Kassie Kijken aandacht voor zomerse slow tv.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune
www.maxvandaag.nl